1390/7/9، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۳۳۹-۳۴۶

عنوان فارسی مقايسه اثرات ديابت نوع ۱ و ۲ بر تراکم نورونی هيپوکامپ در رت‌های نر نژاد ويستار
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ديابت نوعی اختلال متابوليک است که با هيپرگليسمی ناشی از نقص در عملکرد انسولين، ترشح آن و يا هر دو همراه است. ديابت موجب القای مرگ نورونی در مناطق مختلف مغز به ويژه هيپوکامپ می‌شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مقايسه‌ای و همزمان اثرات ديابت نوع 1 و 2 بر تراکم نورونی در هيپوکامپ رت می‌باشد.
روش‌ها: رت‌های نر ويستار به سه گروه 6 تايی شامل کنترل، ديابت نوع 1 و ديابت نوع 2 تقسيم شدند. القای ديابت نوع 1 با تزريق زير پوستی آلوکسان با دوز  mg/kg135 وزن بدن و القای ديابت نوع 2 با تجويز خوراکی فروکتوز 10% در آب آشاميدنی به مدت هشت هفته انجام شد. دو ماه پس از تأييد القای هر دو نوع ديابت، وضعيت تراکم نورونی هيپوکامپ به وسيله تکنيک دايسکتور مورد بررسی قرار گرفت.
يافته‌ها: تراکم نورونی در ناحيه CA1 در هر دو گروه تجربی کاهش معنی‌داری با گروه کنترل نشان داد در حالی که تراکم نورونی ناحيه CA3 تنها در گروه ديابت نوع 1 کاهش معنی‌داری با گروه کنترل داشت (05/0P<). در کل ناحيه هيپوکامپ نيز تراکم نورونی گروه ديابتی نوع 1 کاهش معنی‌داری با گروه کنترل نشان داد (05/0P<).
نتيجه‌گيری: کاهش بارز تراکم نورونی در ناحيه CA1 احتمالاً بدليل آسيب پذيرتر بودن اين ناحيه به شرايط پاتولوژيک است. در کل هيپوکامپ نيز کاهش تراکم نورونی در گروه ديابتی نوع 1 بارزتر است در حالی که ممکن است در ديابت نوع 2 وابسته به دوره ابتلا به بيماری و سن باشد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت نوع 1،دیابت نوع 2،تراکم نورونی،هیپوکامپ،رت

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 7292---7293---7294---7295---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-104&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات