1386/3/11، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۳۷۷-۳۸۸

عنوان فارسی بررسی رابطه دريافت ميوه و سبزی با عوامل خطر بيماری‌های قلبی و عروقی
چکیده فارسی مقاله

از آنجا که تحقيقات کمی در مورد اثرات مفيد سبزيجات و ميوه‌جات بر روی عوامل خطر بيماری‌های قلبی عروقی در مطالعات جامعه‌نگر در دسترس است، هدف از اين مطالعه ارزيابی ميزان و چگونگی رابطه دريافت ميوه و سبزی با عوامل خطر بيماری‌های قلبی و عروقی در بزرگسالان بود.
روش‌ها: در اين مطالعه مقطعی جامعه نگر 840 فرد بزرگسال ساکن تهران(361 مرد و 479 زن) در سن بين 18 تا 74 سال به‌صورت تصادفی در سال 1378 انتخاب شدند. دريافت‌های غذايی با استفاده از پرسشنامه بسامد غذايی (FFQ) ارزيابی و مقادير ذکر شده هر غذا با استفاده از راهنمای مقياس‌های خانگی به گرم تبديل و وارد برنامهNutritionist III شد. حدود مرزی برای دستجات ميوه و سبزی 0-9/1، 2-9/2، 3-9/3و 4≤ سهم در روز انتخاب شدند .
يافته‌ها: بعد از تطبيق برای متغيرهای مخدوش گر در رگرسيون لوجستيک چند متغيره ، دريافت ميوه و سبزی بطور معنی دار و معکوس با عوامل خطر CVD مرتبط بود. نسبت شانس تعديل شده در مدل اول که برای سن، BMI، دريافت انرژی، وضيت کشيدن سيگار، کلسترول رژيم غذايی و شيوع ديابت يا بيماری‌ کرونر قلب تطبيق شده بود، برای غلظت LDL-C بالای سرمي1، 88/،81/0و 75/0 (01/0P<)بود و با تعديل بيشتر برای تحصيلات، فعاليت بدنی، دريافت چربی اشباع، غيراشباع ، چربی کل، پتلسيم و ويتامين ث اين روند مخدوش نشد. اين ارتباط در تمام بخش‌های کشيدن سيگار، فعاليت بدنی و سه اک های Keys score مشهود بود.
نتيجه‌گيری: دريافت بيش از 4 سهم ميوه و سبزی، با غلظت کمتر LDL-C و کلسترول تام سرم و در نتيجه خطر کمتر بيماری‌های قلبی عروقی مرتبط بود .


کلیدواژه‌های فارسی مقاله ميوه، سبزي، بيماري‌هاي قلبي عروقي،مطالعه قند و ليپيد تهران، پرسشنامه بسامد غذايي، عوامل خطر

عنوان انگلیسی FRUIT AND VEGETABLE CONSUMPTION AND RISK FACTORS FOR CARDIOVASCULAR DISEASE
چکیده انگلیسی مقاله

Background: Only limited data are available on the benefits of fruits and vegetable consumption on CVD risk factors. The aim of this study was to examine whether and to what extent intake of fruits and vegetables are inversely associated with cardiovascular (CVD) risk factors in adults.                                                           

Methods: In this population-based cross-sectional study a representative sample of 840 Tehranian adults (361 men and 479 women) aged 18-74 years were randomly selected in 1998. Usual dietary intake was assessed with the use of food frequency questionnaire. Portion sizes of consumed foods were converted from household measures to grams and analyzed by using Nutritionist III software designed for Iranian foods. Subjects were categorized based on category cut-points. : 0-1.9, 2-2.9, 3.0-3.9, and>=4 servings/d.

Results: In multivariate logistic regression after adjusting for confounders, dietary fruits and vegetable were found to be significantly and inversely associated with CVD risk factors. Adjusted odds ratio for high LDL concentrations were 1.00, 0.88, 0.81, 0.75(P for trend < 0.01) in first model which was adjusted for age, body mass index (BMI), energy intake, smoking status, dietary cholesterol, and prevalence of diabetes mellitus and coronary artery disease, a trend which was not appreciably altered by additional adjustment for education, physical activity, and saturated, polyunsaturated, total fat, Potassium and vitamin C intakes. This association was observed across categories of smoking status, physical activity, and tertiles of the Keys score.

Conclusion: Consumption of fruits and vegetables more than 4 servings a day is associated with lower concentrations of total cholesterol and LDL-C and with decrease in the risk of cardiovascular diseases.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fruit, Vegetable, Cardiovascular disease, Tehran Lipid and Glucose Study, Food frequency questionnaire, Risk factors

نویسندگان مقاله 7620---7621---7622---7623---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-307&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات