1386/3/11، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۳۸۹-۴۰۰

عنوان فارسی بررسی اثرات مصرف دانه کامل سويا و پروتيين سويای فرآوری شده بر شاخص‌های التهابی و عملکرد آندوتليال در زنان يائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابوليک
چکیده فارسی مقاله امروزه سندرم متابوليک را يک بيماری التهابی قلمداد می کنند لذا توجه به عوامل تاثير گذار بر ميزان عوامل التهابی در اين بيماری حايز اهميت است. هدف از اين تعيين اثرات مصرف سويا بر شاخص های التهابی و عملکرد آندوتليالی در زنان يائسه مبتلا به سندرم متابوليک می باشد.
روش‌ها: اين مطالعه به صورت کارآزمايی بالينی متقاطع و تصادفی بر روی 42 زن يائسه مبتلا به سندرم متابوليک انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی برای مدت 8 هفته از رژيم غذايی DASH (رژيم با هدف کنترل فشار خون ، يا رژيم غذايی حاوی پروتيين سويا و يا رژيم حاوی دانه کامل سويا استفاده کردند. مارکر های التهابی با استفاده از روش ELISA اندازه گيری شدند.
يافته‌ها: تفاوت ميزان E-selectin (از جمله عوامل التهابی نشاندهنده عملکرد آندوتليال) متعاقب دوره دانه کامل سويا در مقايسه با دوره کنترل 4/11%- (01/0 P<) و تفاوت آن در دوره پروتيين سويا در مقايسه با دوره کنترل 7/4%- (19/0P= ) بود. مصرف دانه کامل سويا سطح اينترلوکين 18 را در مقايسه با دوره کنترل کاهش داد( تفاوت از دوره کنترل : 2/9%- ، 01/0 P<). در مورد ميزان C-Reactive Protein تفاوت دوره مصرف دانه کامل سويا از دوره کنترل 9/8%- (01/0 P<) و اين تفاوت در مورد دوره پروتيين سويا از دوره کنترل 6/1%- (01/0 P<) بود.
نتيجه‌گيری: مصرف کوتاه مدت دانه کامل سويا باعث کاهش برخی از عوامل التهابی و افزايش سطح اکسيد نيتريک پلاسما در زنان يائسه مبتلا به هر پنج جزء سندرم متابوليک گرديد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله سويا، التهاب، عملكرد آندوتليال، سندرم متابوليك، زنان يائسه

عنوان انگلیسی TO DETERMINE THE EFFECTS OF SOY CONSUMPTION ON MARKERS OF INFLAMMATION AND ENDOTHELIAL FUNCTION IN POSTMENOPAUSAL WOMEN WITH THE METABOLIC SYNDROME
چکیده انگلیسی مقاله

Background: Recently on the metabolic syndrome is considered as an inflammatory disease. So factors affecting inflammation are important in this condition.

Methods: This randomized cross-over clinical trial was undertaken on 42 postmenopausal women with metabolic syndrome. Participants were randomly assigned to consume a control diet (Dietary Approaches to Stop Hypertension= DASH), soy protein diet, or soy nut diet, each for eight weeks. Inflammatory markers were measured by ELISA.

 Results: The difference from the control diet for E-selectin (an inflammatory markers which shows the endothelial function) was -11.4% (P<0.01) on the soy nut consumption and -4.7% (p=0.19) on the soy protein diets. Soy nut consumption reduced interleukin-18 compared to the control diet (difference from the control diet: -9.2%, p<0.01). For C-reactive protein the difference from the control diet was -8.9% (P<0.01) on the soy nut diet and -1.6% (P<0.01) on the soy protein diet.

Conclusion: Short-term soy nut consumption reduced some markers of inflammation and increased plasma nitric oxide levels in postmenopausal women with the metabolic syndrome.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Soy, Inflammation, Endothelial function, Metabolic syndrome, Postmenopausal women

نویسندگان مقاله 7624---7625---7626---7627---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-308&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات