1391/7/10، جلد ۱۱، شماره ۵، صفحات ۴۸۸-۴۹۳

عنوان فارسی اثر هيپوکسی تناوبی بر ميزان لپتين پلاسما در ديابتی‌های چاق
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هيپوکسی می‌تواند سازگاری‌های هماتولوژيکی سودمندی درپی داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هيپوکسی تناوبی بر غلظت انسولين و شاخص‌های هماتولوژيک در افراد چاق مبتلا به ديابت نوع 2 بوده است.
روش‌ها: بدين منظور از بين افراد چاق مبتلا به ديابت نوع 2 در مرکز ديابت کرمانشاه، 40 نفر داوطلب به صورت تصادفی انتخاب و نهايتاً 10 نفر از واجدين شرايط (زنان يائسه و مردان چاق، با نمايه توده بدنی بيش از 30) به عنوان آزمودنی در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی‌ها دارای ميانگين شاخص توده بدنی 32 و دامنه سنی 50 تا 70 سال بودند. هيپوکسی تناوبی به مدت 14 روز، هر روز يک ساعت (5 دقيقه هيپوکسی و 5 دقيقه هوای اتاق در حالت نشسته) اجرا شد. شدت هيپوکسی در 5 روز اول و دوم معادل 12 و 11 درصد و در 4 روز سوم معادل 10 درصد اکسيژن در هوای دمی بود. در ابتدا و انتهای دوره هيپوکسی نمونه‌های خونی جمع‌آوری و ميزان لپتين و انسولين پلاسما اندازه‌گيری شد.
يافته‌ها: يافته‌ها بيانگر افزايش معنادار لپتين پلاسما در روز 7 و 15 نسبت به پيش‌آزمون بود (05/0>P). ميزان انسولين پلاسما در هيچ يک از مقادير اندازه‌گيری شده با وجود افزايش نسبت به پيش‌آزمون معنادار نبود.
نتيجه‌گيری: يافته‌های پژوهش حاضر بيانگر اثر مثبت هيپوکسی تناوبی در افزايش سطوح لپتين پلاسما در افراد چاق مبتلا به ديابت نوع 2 می‌باشد.

 

کلیدواژه‌های فارسی مقاله افراد دیابتی،اضافه وزن،لپتین،هیپوکسی،نمایه توده بدن

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 7723---7724---7725---7726---7727---7728---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-34&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات