1389/2/11، جلد ۲۰۱۰، شماره ۵، صفحات ۱-۱۳

عنوان فارسی تاثير مقدار و نوع درشت مغذی‌های دريافتی بر سطح چربی‌های خون:مروری بر شواهد موجود
چکیده فارسی مقاله اضافه وزن و چاقی، عوامل خطر مستقلی برای بيماری‌های قلبی عروقی (CVD) محسوب می‌شوند. به علاوه بسياری از عوامل خطر بيماری‌های قلبی عروقی مثل ديس ليپيدمی و التهاب در افراد چاق و دارای اضافه وزن نسبت به ساير افراد بيشتر ديده می‌شوند. در اين افراد توصيه‌های تغذيه‌ای رايج، بر روی کاهش دريافت چربی کل، اسيدهای چرب اشباع و کلسترول متمرکزند تا بتوانند سطح LDL-C و کلسترول تام (TC) را کاهش دهند. مطالعات اخير نشان می‌دهند که سطح چربی‌های خون در پاسخ به درشت مغذی‌ها تغيير می‌کنند، لذا می‌توان رژيم‌هايی را ارائه کرد که فراسنج‌های خاص ليپيدی را تحت تأثير قرار دهند. البته ممکن است اين رژيم‌های غذايی در افراد چاق و دارای اضافه وزن که التهاب يا مقاومت به انسولين دارند، کمتر مؤثر باشد. در نتيجه شناسايی و تنظيم يک رژيم غذايی کاهنده سطح کلسترول خون برای کاهش التهاب و افزايش حساسيت به انسولين در افراد چاق يا دارای اضافه وزن، توجه زيادی را به خود جلب کرده است.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله چاقی،لیپوپروتئین‌ها،مداخلات تغذیه‌ای،مقاومت انسولینی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 7732---7733---7734---7735---7736---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-176&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات