1389/2/11، جلد ۲۰۱۰، شماره ۵، صفحات ۲۲-۳۱

عنوان فارسی بررسی ارتباط شاخص گليسمی و بار گليسمی با پروفايل چربی های خون و تغييرات آنها
چکیده فارسی مقاله مقدمه: رژيم‌های غذايی دارای شاخص گليسمی(GI=Glycemic Index)  و بار گليسمی(GL=Glycemic Load)  بالا ممکن است افزايش دريافت انرژی و خطر بروز بيماری‌های قلبی- عروقی را به دنبال داشته باشند. هدف از اين مطالعه، بررسی ارتباط GI و GL با پروفايل چربی‌های خون و تغييرات آنها بود.

روش‌ها: نمونه‌های خون و يادآمد 24 ساعته تغذيه‌ای، در يک مطالعه آينده‌نگر با پيگيری 7/6 ساله از 120 فرد بالای 40 سال جمع‌آوری گرديد. ارتباط بين ليپيدهای سرم با GI و  GLتوسط مدل رگرسيون خطی و تنظيم شده (برای عوامل خطرساز شناخته شده مرتبط با ليپيدهای سرم) در شروع مطالعه ارزيابی شد.

يافته‌ها: دريافت بالاتر GI به طور مثبت با سطح کلسترول تام سرم (58/1 ،22/0CI=%95)، کلسترول  LDL(ليپوپروتئين با چگالی پايين) (83/1 ،37/0CI=%95)، نسبت کلسترول LDL/HDL (06/0 ، 0 CI=%95) و تغييرات نسبت کلسترول LDL/HDL (52/0، 15/0CI=%95) و به طور منفی با کلسترول  HDL(ليپوپروتئين با چگالی بالا)(75/0 ،47/0 CI=%95) ارتباط داشت؛ حال آن که GL به طور مثبت با سطح کلسترول تام(74/0 ، 38/0 CI=%95)، کلسترول  LDL(33/0 ، 12/0 CI=%95)، نسبت کلسترول LDL/HDL (01/0 ، 0CI=%95) تغييرات کلسترول تام(05/0، 0 CI=%95)، کلسترول LDL (16/0، 12/0CI=%95) و نسبت کلسترول LDL/HDL (50/0، 14/0CI=%95) در ارتباط بود.

نتيجه‌گيری: يافته‌های مطالعه حاضر، نشان دادند که دريافت بالای GI و GL اثر نامطلوب هم بر سطح ليپيدهای سرم و هم بر تغييرات آنها دارند.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله شاخص گلیسمی،بار گلیسمی،لیپوپروتئین‌ها،کلسترول تام

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 7743---7744---7745---7746---7747---

نشانی اینترنتی http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-178&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات