|
1384/3/11، جلد ۴، شماره ۴، صفحات ۶۵-۷۱
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط هيپرهموسيستيينمی با شيوع عدم تحمل گلوکز و ابتلا به ديابت (مطالعه هموسيستيين تهران) |
|
چکیده فارسی مقاله |
هموسيستيين يکی از عوامل خطرزای نسبتا" جديد مطرح در بيماری های قلبی- عروقی است. می دانيم که اغلب عوامل خطرزای بيماری های قلبی- عروقی و ديابت مشابه میباشند. با توجه به شيوع بالای ديابت در کشور ما و مشخص نبودن تأثير اين عامل در بيماری ديابت، بر آن شديم تا مطالعه ای در اين زمينه انجام دهيم. روشها: اين مطالعه در ساکنين 64-25 ساله منطقه 17 شهری تهران و طبق پروتکل MONICA سازمان جهانی بهداشت (WHO) انجام شد. هوموسيستيين بالاتر از 15 ميکرومول در ليتر، غيرطبيعی در نظر گرفته شد. طبق معيار انجمن ديابت امريکا (2004 ADA) ، گلوکز ناشتای سرم 100 تا 125 ميلی گرم در دسی ليتر به عنوان عدم تحمل گلوکز مساوی يا بيشتر از 126 به عنوان ديابت در نظر گرفته شد. يافتهها: 5/54% کل جمعيت دچار افزايش هموسيستيين بودند. شيوع عدم تحمل گلوکز 5/3% و شيوع ديابت 1/10% بود. شيوع عدم تحمل گلوکز و ديابت در واجدين هموسيستيين طبيعی و غير طبيعی تفاوت معنی داری نداشت (365/0 = p). اين تفاوت در هيچيک از دو جنس نيز معنی دار نبوده است؛ ولی ميانگين گلوکز در مبتلايان به اختلال هموسيستيين به طور معنی داری پايين تر بود (003/0 =p). نتيجهگيری: در مجموع يافته ها حاکی از ارتباط معکوس سطح گلوکز خون با سطح هوموسيستيين سرم بوده است. از آنجايیکه در مورد اثر هموسيستيين به عنوان يک عامل مؤثر در ابتلا به ديابت همچنان اختلاف نظر وجود دارد؛ نياز به تحقيقات بيشتری جهت مشخص شدن نقش واقعی هموسيستيين در اين بيماری وجود دارد.
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هموسيستيين، عدم تحمل گلوكز، گلوکز، دیابت |
|
عنوان انگلیسی |
THE RELATION OF HYPERHOMOCYSTEINEMIA WITH IMPAIRED GLUCOSE TOLERANCE AND DIABETES (TEHRAN HOMOCYSTEINE SURVEY) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Homocysteine is one of the novel cardiovascular risk factors. We know most of the cardiovascular and diabetes risk factors are accompanied. The aim of this study was to determine the role of homocysteine in diabetes. Methods: The study was performed in 25-64 year old individuals of the 17th district of Tehran according to WHO MONICA project. Homocysteine levels higher than 15 µmol/l was considered as abnormal. According to ADA 2004 criteria, fasting glucose levels of 100 to 125 mg/dl were considered as impaired glucose tolerance (IGT), while levels higher than 125 mg/dl included diabetes. Results: Prevalence of hyperhomocysteinemia was 54.5% in the whole population. Prevalence of IGT and diabetes were 3.5% and 10.1%, respectively. There was no difference between prevalence of IGT and diabetes in both hyperhomocysteinemic and normal group (P= 0.365). The difference was also not significant in each genders, but mean glucose levels were significantly lower in people with hyperhomocysteinemia (P= 0.003). Conclusion: This study emphasizes that an inverse relation between glucose and homocysteine levels. Some studies indicate an opposite result and there is controversy on it. More researches may determine the exact role of homocysteine in diabetes. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Homocysteine, IGT, Glucose, Diabetes |
|
نویسندگان مقاله |
7836---7837---7838---7839---7840---7841---7842--- |
|
نشانی اینترنتی |
http://ijdld.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-395&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
General |
نوع مقاله منتشر شده |
Research |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|