1389/3/11، جلد ۲۳، شماره ۱، صفحات ۶-۱۱

عنوان فارسی بررسی تأثير مواد مشابه غذا بر روی دو نوع کامپوزيت از نظر ميزان آزاد شدن منومر
چکیده فارسی مقاله

  زمينه و هدف : آزاد شدن اجزاء شيميايی رزين‌‌های کامپوزيتی به محيط دهان می‌تواند دارای اثرات سوء روی سلامت انسان داشته باشد و همچنين دوام کلينيکی ترميم‌ها را تحت تأثير قرار دهد. هدف از اين تحقيق، بررسی اثر مايعات مشابه غذا بر روی ميزان آزاد شدن مونومرهای BisGMA ، TEGDMA و UDMA از دو نوع رزين کامپوزيتی P60 و Gradia در محيط‌های اتانول 25% و 50% و 75% و هپتان 50% به مدت 24 ساعت و 7 روز بود.

  روش بررسی : تعداد 40 نمونه از هر کامپوزيت تهيه شد. تعداد 5 نمونه از هر کامپوزيت در لوله‌هايی با حجم cc 2 محتوی محلول‌های مورد آزمايش به مدت 24 ساعت و 7 روز قرار گرفتند. سپس محتويات لوله‌ها جهت بررسی منومرهای آزادشده به دستگاه GC/MS (Gas Chromatography/Mass Spectroscopy) تزريق شدند. نتايج توسط تست‌های آماری Three way ANOVA و One way بررسی شدند. 05/0 P< سطح معنی‌داری در نظرگرفته شد.

  يافته‌ها: نتايج نشان داد که تنها منومر TEGDMA از تمامی نمونه‌ها آزاد شد. Gradia به صورت معنی‌داری TEGDMA بيشتری آزاد می‌کند. غلظت‌های بالاتر اتانول (75%) موجب آزادسازی بيشتر منومر نسبت به غلظت‌های پايين‌تر می‌شود. از سوی ديگر هپتان نسبت به اتانول به طور کلی موجب آزادسازی کمتر منومر TEGDMA می‌شود. باافزايش زمان از 24 ساعت تا 7 روز، ميزان منومر بيشتری آزاد می‌شود.

  نتيجه‌گيری: اتانول بيش از هپتان باعث آزادسازی منومرها می‌شود، همچنان که غلظت بالاتر اتانول تأثير بيشتری در رهاسازی منومرها دارد. از سوی ديگر کامپوزيت Gradia بيش از P60 سبب آزادسازی منومرها می‌شود. افزايش زمان نگهداری منومرها نيز باعث ادامه روند آزادسازی منومرها می‌گردد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله منومر؛ کامپوزيت دندانيUDMA ؛TEGDMA ؛Bis-GMA ؛GC ؛

عنوان انگلیسی Effect of food simulating liquids on release of monomers from two dental resin composites
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aims:The elution of residual monomers from cured dental composites to oral cavity has a harmful effect on human health and can affect their clinical durability. The purpose of this study was to evaluate the amount of eluted monomers (Bis-GMA, TEGDMA, UDMA) from two types of composites (Gradia and P60) after exposure to food simulating liquids such as ethanol (25, 50, 75 %) and heptane 50 % for 24 hours and 7 days. 

Materials and Methods: Forty specimens of each composite were prepared.Equal numbers of each composite were immersed in tubes containing 2cc volumes of 25, 50, 75 % ethanol and 50 % heptane. The amount of eluted monomers in standard condition such as Bis-GMA, TEGDMA and UDMA was measured by GC/MS (Gas Chromatography/Mass Spectroscopy). Data were statistically analyzed by three-way and one-way ANOVA. The level of significance was set at P<0.05.

Results: The results showed that TEGDMA was the only released monomer from all specimens. Gradia significantly released more TEGDMA compared with P60. In assessing the effect of environment, the results showed that monomers released from ethanol were more than those released from heptane and the concentration rate of 75 % ethanol resulted in most monomers release. In assessing the effect of time, the observation showed that more monomers were released during 7 days compared to 24 hours.

Conclusion:

 Ethanol caused more release of monomers compared with heptane and 75 % ethanol released the most amounts of monomers. Gradia released more TEGDMA compared to P60. In addition, more monomers were released with increasing the time.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Monomer, Dental composite, GC, Bis-GMA, TEGDMA, UDMA

نویسندگان مقاله 14906---14907---14908---

نشانی اینترنتی http://jdm.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-108&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده general
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات