1385/2/11، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۵۷-۶۲

عنوان فارسی بررسی ميزان تغيير محيط و ضخامت لبه روکشهای استنلس استيل از پيش فرم گرفته (Precrimped)، بعد از Recrimping
چکیده فارسی مقاله

 زمينه و هدف: نياز به يک کريمپينگ مجدد روکشهای استنلس استيل از پيش فرم گرفته (precrimped) توسط دندانپزشک مورد ترديد مي‎باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزيابی ميزان تغيير محيط و ضخامت لبه روکشهای استنلس استيل از پيش فرم گرفته بعد از کريمپينگ، انجام شد.
روش بررسی: در اين مطالعه تجربی، از لبه‎های 30 روکش استنلس استيل (Ni-Cr ،3M) مربوط به دومين دندان مولر شيری پايين سمت چپ به کمک دوربين ديجيتالی که در فاصله ثابتی تنظيم شده بود، 30 تصوير اوليه تهيه شد. سپس لبه‎های روکش توسط پلايرهای 114 و 137 به کمک نيروسنج (با نيروی 2/0 نيوتن) کريمپ شد؛ پس از آن 30 تصوير ثانويه از لبه‎های روکش‎ با همان شرايط قبلی تهيه گرديد. کليه تصاوير در شرايط يکسان آگرانديسمان و چاپ شد. محيط لبه روکش‎ها در تصاوير اوليه (گروه A) و ثانويه (گروه B) توسط دستگاه digitizer محاسبه گرديد. با مقايسه ميانگين محيط لبه روکش‎ها در تصاوير اوليه و ثانويه کاهش محيط معني‎داری به دست آمد. ضخامت 30 نقطه به طور تصادفی بر لبه روکشی مشابه نمونه‎های قبلی به کمک SEM (150×) بر حسب ميکرون اندازه‎گيری شد. عمل کريمپينگ و تهيه تصاوير ثانويه به کمک دوربين ديجيتالی بر روی روکش نمونه انجام شد. پس از اطمينان از کاهش معني‎دار محيط، ضخامت 30 نقطه تصادفی ديگر بر روی لبه‎های اين روکش توسط SEM اندازه‎گيری شد. ارقام به دست آمده مربوط به قبل و بعد از کريمپينگ در جداولی تنظيم گرديد و به کمک آزمون Paired Sample t-test ارزيابی و 05/0p< به عنوان سطح معنی‌داری در نظر گرفته شد.
يافته‌ها: ميانگين محيط لبه روکشهای استنلس استيل precrimped پس از کريمپينگ 3/7% کاهش يافت که معني‎دار بود (001/0 P<). از طرفی ميانگين ضخامت لبه روکش استنلس استيل نمونه پس از کريمپينگ به طور متوسط 18 ميکرون افزايش نشان داد.
نتيجه‌گيری:طبق يافته‎های مطالعه حاضر محيط لبه روکشهای استنلس استيل از پيش کريمپ شده (Ni-Cr ،3M) پس از کريمپينگ، کاهش قابل ملاحظه‎ای نشان داد؛ بنابراين به نظر مي‎رسد که انجام کريمپينگ حتی در روکشهای precrimped ضروری مي‎باشد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله روکش استنلس استیل (S.S.C)،محیط،ضخامت،تطابق لبه‎ای،کریمپینگ

عنوان انگلیسی Evaluation of marginal circumference and marginal thickness changes in precrimped stainless steel crowns, after recrimping
چکیده انگلیسی مقاله

Background and Aim: The need for recrimping precrimped stainless steel crowns by the dentist in clinic is controversial. This study aimed to evaluate the rate of marginal circumference and marginal thickness change of precrimped stainless steel crowns after recrimping.

Materials and Methods: In this experimental study, 30 primary photos were taken from margins of 30 S.S.Cs (3M, Ni-Cr) related to tooth 85 with a digital camera fixed at a determined distance. Margins of crowns were crimped by 114 and 137 pliers with a controlled force (0.2 N) and then 30 secondary photos were taken in the same conditions. The circumference of crown margins in primary (group A) and secondary (group B) photos were assessed by a digitizer system. Comparing the circumferences of crown margins in primary and secondary photos showed a significant decrease after crimping. Thickness of 30 random points on the crown margins of a crown similar to mentioned cases was measured by SEM (×150). Then similar procedures including taking a primary photo, crimping and taking a secondary photo was done for the sample crown. After significant reduction in margin circumference, thickness of 30 other random points on the crown margin were measured by SEM. Data were analyzed by paired sample t-test with p<0.05 as the limit of significance.

Results: The mean marginal circumference of precrimped stainless steel crowns was reduced by 7.3% which was significant (P<0.001). On the other hand the mean marginal thickness of sample stainless steel crown showed 18µ increase.

Conclusion: According to the results of this study, marginal circumference of precrimped stainless steel crowns (3M, Ni-Cr) showed a significant decrease after crimping. It is concluded that crimping the stainless steel crowns even for precrimped ones seems necessary.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Stainless steel crown (S.S.C),Circumference,Thickness,Marginal adaptation,Crimping

نویسندگان مقاله 15602---15603---

نشانی اینترنتی http://jdm.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-274&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده general
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات