1393/1/12، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحات ۸-۱۵

عنوان فارسی بررسی اثر آنتی‌باکتريال اسانس دارچين (Cinnamon) بر رشد Porphyromonas gingivalis حاصل از پاکت‌های عميق بيماران مبتلا به پريودنتايتيس مزمن (in vitro)
چکیده فارسی مقاله

  زمينه و هدف: پورفيروموناس ژينژيواليس همواره يکی از اصلی‌ترين عوامل ايجاد بيماری پريودنتال بوده که برای مهار آن به صورت رايج از آنتی‌بيوتيک‌ها استفاده می‌گردد. عوارض متعدد داروهای سنتتيک و نيز گسترش مقاومت دارويی موجب تمايل به مواد ضدميکروبی با منشاً طبيعی مثل گياهان شده است. هدف از اين تحقيق بررسی اثر آنتی‌باکتريال اسانس دارچين در رشد اين باکتری، در پاکت‌های عميق بيماران مبتلا به پريودنتايتيس مزمن بود.

  روش بررسی: در اين مطالعه تجربی آزمايشگاهی پس از نمونه‌برداری از پاکت‌های عميق بيماران مبتلا به پريودنتايتيس مزمن پيشرفته ، کشت و تشخيص باکتری با رنگ‌آميزی گرم و تست بيوشيميايی انجام شد. اسانس دارچين در غلظت‌های گوناگون ( mg/ml 1500و750،500،250، 250،10،50،100) با حلال روغنی تهيه و توسط ديسک در محيط کشت قرار داده شد. از ديسک آنتی‌بيوتيک‌های آموکسی‌سيلين، مترونيدازول، سيپروفلوکسازين، آميکاسين و جنتامايسين به عنوان کنترل مثبت و از ديسک بلانک آغشته به روغن (حلال) به عنوان کنترل منفی استفاده شد. سپس هاله عدم رشد در اطراف ديسک‌ها براساس متد انتشار ديسک و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) تعيين گرديد. برای مقايسه نتايج از تست One-way ANOVA استفاده شد.

  يافته‌ها: نتايج نشان داد که اسانس دارچين در غلظ ت mg/ml 750 MIC= ، اثر مهارکنندگی باکتری و در غلظت mg/ml 1500 MIC= اثر کشندگی نشان داد که البته اين اثر در مقايسه با آنتی‌بيوتيک‌های رايج مورد استفاده (آموکسی‌سيلين، مترونيدازول)، بسيار ضعيف‌تر بوده است ( 001/0 P< ).

  نتيجه‌گيری: بر طبق يافته‌ها، اسانس دارچين در محيط آزمايشگاهی اثر آنتی‌ميکروبيال بر روی ميکروارگانيسم پورفيروموناس ژينژيواليس حاصل از بيماران مبتلا به پريودنتايتيس دارد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله پريودنتايتيس مزمن, پورفيروموناس ژينژيواليس, بيماران

عنوان انگلیسی Assessment of antibacterial effect of cinnamon on growth of porphyromons gingivalis from chronic periodontitis patients with deep pockets (in vitro)
چکیده انگلیسی مقاله

  Background and Aims : Antibiotics are commonly used for controlling the growth of porphyromons gingivalis (P.g) which is one of the most important etiologic factors in the periodontal diseases. Different side effects of synthetics and chemical drugs such as increasing the drug resistancy in the human pathogens have led to study on the herbal antibacterial effect. The aim of this study was to evaluate the antibacterial effect of cinnamon on the growth of porphyromons gingivalis in chronic periodontitis patients with deep pockets.

  Materials and Methods: In this experimental study, samples were provided from patients having pockets. After culturing the microorganism and diagnosis of P.g by gram staining and biochemical tests, cinnamon in different concentrations (10, 50, 100, 250, 500, 750 and 1500 mg/ml ) with oil solvent were prepared and placed by disks in the cultures medium. Positive controls were amoxicillin, metronidazole, ciprofloxacin, amikacin and gentamycin . Oil was negative control. Then the plates were incubated for 24 hours in 37 0 C and then non-growth halos by disk diffusion method, MIC (Minimum Inhibitory Concentration) and MBC (Minimum Bactericidal Concentration) were determined. Data were analyzed using One-way ANOVA test.

  Results: The results showed that the cinnamon at the concentration of MIC=750 mg/ml had the inhibitory effects of bacteria and at the concentration of MIC=1500 mg/ml had killing effect. However, this antibacterial effect compared with commonly used antibiotics (amoxicillin, metronidazole), was much weaker (P<0.001).

  Conclusion: Cinnamon showed an antimicrobial effect on porphyromonas gingivalis in chronic periodontitis patients with deep pockets.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Chronic periodontitis, Porphyromonas gingivalis, Patients

نویسندگان مقاله 16334---16335---16336---16337---16338---

نشانی اینترنتی http://jdm.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-733&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده general
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات