1392/7/9، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۲۸۱-۲۸۷

عنوان فارسی بررسی اثر تغييرات دمايی محيط د‌هان در جريان مصرف مواد نوشيدنی سرد و گرم بر دمای ايمپلنت
چکیده فارسی مقاله

  زمينه و هدف: تغييرات دمايی قابل توجه در محيط د‌هان می‌تواند به ايمپلنت‌‌های قرار گرفته در درون استخوان نيز منتقل و پيش‌آگهی درمان را تحت تأثير قرار دهد. تا بدان جا که برخی محققان، تصحيح عادات تغذيه افراد بعد از دريافت درمان ايمپلنت را توصيه کرده‌اند. مطالعه حاضر با هدف تعيين اثر تغييرات دمايی محيط د‌هان به دنبال مصرف مواد غذايی مختلف بر دمای ايمپلنت انجام شد.

  روش بررسی: در يک کارآزمايی بالينی، 3 بيمار واجد شرايط برای دريافت ايمپلنت انتخاب و 2 ماه بعد از جراحی قرار دادن ايمپلنت، مورد آزمايش قرار گرفتند. دمای داخلی ايمپلنت‌‌ها در بيماران و به دنبال مصرف مايعات سرد و گرم با استفاده از سنسور متصل به ترمومتر اندازه‌گيری شد. سپس تغييرات دمايی اندازه‌گيری شده در طول زمان با استفاده از آزمون ناپارامتری Friedman مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

  يافته‌‌‌ها: به دنبال مصرف مايعات گرم، دمای ايمپلنت‌‌ها به صورت معنی‌دار و صعودی در طول زمان افزايش پيدا کرده بود (009/0 P= ). همچنين، بعد از مصرف نوشيدنی‌‌های سرد، دمای ايمپلنت‌‌ها به صورت معنی‌دار و نزولی در طول زمان کاهش يافته بود (004/0 P= ). بيشترين دمای ثبت شده در ايمپلنت‌‌ها بعد از نوشيدن مايعات گرم برابر 57/41 درجه سانتی‌گراد و حداقل آن برابر 77/36 درجه سانتی‌گراد گزارش شد. همچنين، حداکثر دمای ايمپلنت‌‌ها بعد از نوشيدن مايعات سرد برابر 13/34 درجه سانتی‌گراد و حداقل آن نيز برابر 83/26 درجه سانتی‌گراد بود.

  نتيجه‌گيری: به نظر نمی‌رسد دما‌‌های ثبت شده در تحقيق حاضر بتواند پيش‌آگهی درمان‌‌های ايمپلنت را تضعيف نمايد، هرچند نوشيدن مايعات خيلی داغ و سرد ممکن است يکی از عوامل تضعيف کننده پيش‌آگهی درمان ايمپلنت بوده و درنتيجه، بايد هشدار‌‌های لازم به بيماران داده شود.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله دما, ايمپلنت‌‌های دندانی, نوشيدنی‌ها

عنوان انگلیسی Effect of thermal changes of mouth environment by hot and cold drinks on the temperature of implants
چکیده انگلیسی مقاله

  Background and Aims: Thermal changes in the oral cavity can be transferred to the implants placed in bone and affect the prognosis of the treatments. Furthermore, some investigators proposed improvement of habitual consumption of hot or cold beverages. The aim of the present study was to measure the effect of temperature changes in the oral cavity following consumption of hot and cold drinks on the temperature of implant.

  Materials and Methods: In this clinical trial, 3 eligible patients were selected. Two months after implant insertion, temperature of the implants was measured following the drinking of hot and cold beverages using a sensor connected to a thermometer. The thermal changes of the implants through the different time intervals were analyzed using Friedman non-parametric test.

  Results: The implant temperatures were significantly increased in the time following drinking of the hot beverages (P=0.009). Furthermore, the implant temperature were statistically decreased in the time after drinking cold beverage (P=0.004). When drinking hot beverages, the maximum and minimum temperatures were 41.57 0 C and 36.77 0 C, respectively. The maximum and minimum temperatures of the implants were also 34.13 0 C and 26.83 0 C , respectively, when drinking cold beverages.

  Conclusion: It seems that the temperatures noted in the implants in the current study cannot weaken the prognosis of implant restorations; however, habitual consumption of hot and cold beverages can lead to debilitating implant prognosis and therefore, should be given the necessary warnings to patients.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Temperature, Dental implants, Drinks

نویسندگان مقاله 16704---16705---16706---16707---

نشانی اینترنتی http://jdm.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-726&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده general
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات