1386/5/10، جلد ۶۵، شماره ۵، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی حساسيت‌زدايی خوراکی در کودکان مبتلا به آلرژی به شير گاو: کارآزمايی بالينی آينده‌نگر
چکیده فارسی مقاله

آلرژی به شير گاو شايع‌ترين آلرژی غذايی در سال اول عمر است. در حال حاضر تنها درمان پذيرفته شده در آلرژی غذايی پرهيز از آلرژن مربوطه می‌باشد. از آنجايی‌که شير گاو ترکيب عمده رژيم غذايی شيرخواران می‌باشد اين اقدام چندان منطقی و عملی نيست. هدف اين مطالعه ارائه يک راهکار درمانی در بيماران مبتلا به آلرژی به شير گاو است.

روش بررسی: تمامی بيماران با تشخيص قطعی آلرژی به شير گاو از نوع با واسطۀ IgE که بين اسفند ماه 1383 تا آذر ماه 1384 به درمانگاه آلرژی مرکز طبی کودکان مراجعه نمودند، در دو گروه مداخله و کنترل وارد مطالعه شدند و پس از تکميل پرسشنامه، در مورد گروه مداخله حساسيت‌زدايی خوراکی و در مورد گروه کنترل حداقل شش ماه پی‌گيری و بررسی بالينی و آزمايشگاهی به‌عمل آمد. در نهايت هر دو گروه از نظر علائم بالينی و نتايج IgE اختصاصی به شير مجددا˝ بررسی شدند.

يافته‌ها: 20 بيمار مورد حساسيت‌زدايی خوراکی قرار گرفتند و 13 بيمار در گروه شاهد بودند. هر دو گروه از نظر ميانگين سنی، جنسيت و علائم بالينی تقريبا˝ مشابه بودند. در پايان مطالعه در 18 نفر گروه مداخله (90%) حساسيت‌زدايی با موفقيت پيش رفت و در 14 نفر آنها (70%) به اتمام رسيد. تمامی افراد گروه کنترل همچنان با مصرف شير گاو علامت‌دار باقی ماندند.

نتيجه‌گيری: بيماران در طی متوسط 9 ماه حساسيت‌زدايی شدند، اين اقدام در 90% بيماران موفقيت‌آميز بوده و روند آن رو به اتمام است. نظر به علامت‌دار ماندن بيماران گروه کنترل در 100% موارد، روش حساسيت‌زدايی خوراکی می‌تواند يک درمان اميدوار‌کننده در آلرژی غذايی با‌شد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله حساسيت زدائي خوراكي، آلرژي به شير گاو، آلرژي غذائي، درمان آلرژي غذايي

عنوان انگلیسی Oral desensitization in children with IgE-mediated cow\'s milk allergy: a prospective clinical trial
چکیده انگلیسی مقاله

Background: Cow's milk protein allergy (CMPA) is the most common food allergy during the first year of life. Strict avoidance of specific foods is the only accepted treatment for food-induced allergic reactions. This is often an unrealistic therapeutic option, since cow's milk is a basic food that is extensively used in infant formula. The recent preliminary experience of oral desensitization to cow's milk by Meglio & Patriarca seems promising. The object of this study was to investigate the desensitization of children with CMPA to cow's milk.

Methods: All the patients referred to the Allergology Department of the Children's Medical Center Hospital, Tehran from March 2004 to November 2005 suspected to have CMPA were evaluated. The patients were included in the intervention or control groups of the study. For the intervention group, Meglio's protocol was performed. We observed and examined the control group for at least 6 months. Eventually both groups were reevaluated for the symptoms and persistence of positive specific IgE for cow milk proteins.

Results: We enrolled 20 patients for oral desensitization and 13 patients were enrolled in the control group. Both groups were similar with regard to the mean age, sex and clinical symptoms. In 18 (90%) of the intervention subjects, oral desensitization with cow's milk was successfully performed. The entire protocol was completed by 14 (70%) of the intervention subjects. At the end of the six-month observation period, all the patients in the control group were still symptomatic after ingestion of cow's milk. The levels of specific IgE for cow's milk in the intervention group decreased significantly, which was not observed in the control group.

Conclusion: We successfully desensitized 90% of our CMPA patients. Considering that all the patients in the control group remained symptomatic after the period of observation and our promising results in oral desensitization with cow's milk, we can safely propose this protocol as a hopeful alternative in the treatment of CMPA. We speculate that oral desensitization to cow's milk does not alter the natural outcome of CMPA, but substantially increases the threshold dose necessary to elicit allergic symptoms.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Food allergy, oral desensitization, cow's milk allergy, treatment of food allergy

نویسندگان مقاله 19535---19536---19537---19538---19539---19540---19541---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-781&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات