1386/5/10، جلد ۶۵، شماره ۵، صفحات ۴۳-۴۷

عنوان فارسی تاثير تعداد وعده‌های غذايی در تامين مواد مغذی مورد نياز نوجوانان
چکیده فارسی مقاله

با توجه به افزايش نياز به انرژی و مواد مغذی مورد نياز برای رشد و تکامل سريع در دوران نوجوانی، مطالعه حاضر با هدف بررسی ميانگين تعداد وعده‌های غذايی دريافتی نوجوانان در طول اين دوره زندگی و ارتباط آن با تامين مواد مغذی مورد نياز انجام گرفته است.

روش بررسی: در اين مطالعه مقطعی 367 نوجوان 19-10 ساله به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. دريافت‌های غذايی با استفاده از يادآمد 24 ساعته جمع‌آوری شد. افراد بر اساس تعداد وعده‌های دريافتی به سه گروه تقسيم شدند، گروه اول: کمتر از چهار وعده، گروه دوم چهار تا شش وعده و گروه سوم هفت وعده يا بيشتر در روز مصرف می‌کردند. تجزيه و تحليل اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون ANCOVA، Bonferroni و تعديل اثر سن، جنس، کل انرژی دريافتی بود. مقادير مواد مغذی دريافتی با مقادير توصيه شده Dietary Reference Intake مقايسه گرديد.

يافته‌ها: دريافت‌های غذايی سه گروه در ميزان مصرف سبزی‌ها و گروه گوشت و جانشين‌هايش تفاوت معنی‌داری نداشت. در افرادی که کمتر از چهار وعده در روز مصرف کرده بودند ميوه و لبنيات دريافتی نسبت به دو گروه ديگر کمتر (01/0P<) و ويتامين ث و ريبوفلاوين دريافتی در حد مطلوب بود درحالی‌که درصد قابل توجهی از افراد سه گروه مقادير ناکافی کلسيم، روی، مس، منيزيوم و پيريدوکسين در مقايسه با مقادير توصيه شده دريافت کرده بودند. افزايش تعداد وعده‌های غذايی با تامين منيزيوم، کلسيم، فسفر، ويتامين ث، ريبوفلاوين و پيريدوکسين ارتباط داشت.

نتيجه‌گيری: دريافت‌ ناکافی اغلب ريز مغذی‌های مهم در نوجوانان به چشم می‌خورد. می‌توان با افزايش تعداد وعده‌های غذايی، بدون افزايش کل انرژی دريافتی کيفيت رژيم غذايی را بهبود بخشيد

کلیدواژه‌های فارسی مقاله نوجوانان، تعداد وعده، ريزمغذ يها، ميان وعده

عنوان انگلیسی The effect of meal frequency on adolescent nutrient requirements
چکیده انگلیسی مقاله Background: Rapid tissue growth and development during puberty increases the need for energy and nutrients. On the other hand, the prevalence of obesity is accelerating among adolescents. Controversies exist regarding meal frequency, obesity and adequacy of nutrients; in particular, a more frequent snacking pattern has been associated with overconsumption of calories in children and adolescents and also with greater body weight. We investigated the meal frequency of adolescents in relation to meeting nutrient requirements.
Methods: This cross-sectional study, in the framework of the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS), included 367 boys and girls aged 10-19 years that were randomly selected. Dietary recalls for 48 hours were gathered and participants divided to three groups according to meal frequency; group 1, 2 and 3 with <4 meals, 4-6 meals and ≥ 7 meals, respectively. The nutrient intakes were compared with the dietary reference intake (DRI). ANCOVA, Bonferroni and partial correlation by adjusting total energy intake were used for statistical analyses.
Results: The mean age of these 169 boys and 198 girls was 14±3 years old. The weight of the first group was higher by one-third in boys (54±18 vs. 45±13 kilogram, p<0.05). There were no other significant differences in anthropometric indices of the studied subjects, nor was there any difference in the vegetable and meat intake between the groups. But the first group had lower intake of fruits and milk groups (p<0.01). Individuals in all three groups had inadequate intake of calcium, zinc, copper, magnesium, pyridoxine compared with the DRI, although the vitamin C and riboflavin intakes were adequate. Higher meal frequency was associated with sufficient intake of magnesium, vitamin C, riboflavin and pyridoxine.
Conclusion: Adolescents tend to have inadequate intakes of calcium, pyridoxine, zinc, copper, all of which are essential for health and proper growth. Increasing the number of meals per day, without increasing energy intake could help to boost the quality of the diet.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adolescents, meal frequency, nutrients, snacks

نویسندگان مقاله 19561---19562---19563---19564---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-786&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات