1389/3/11، جلد ۶۸، شماره ۳، صفحات ۱۴۷-۱۵۲

عنوان فارسی طراحی کيت اندازه‌گيری IgE اختصاصی آلرژن‌های شير گاو به‌روش الايزا
چکیده فارسی مقاله زمينه و هدف: شايع‌ترين سن بروز آلرژی غذايی در کودکان، کمتر از يک‌سال و آلرژی به شير گاو شايع‌ترين آلرژی غذايی در اين سن می‌باشد. برای تعيين نوع آلرژنی که بيمار به آن حساس است از آزمون‌های متعدد اختصاصی تشخيص آلرژی، که يکی از مهم‌ترين آن‌ها ارزيابی IgE اختصاصی عليه آلرژن می‌باشد، استفاده می‌گردد. در اين مطالعه يکی از بهترين روش‌های سنجش IgE اختصاصی که به‌روش الايزا انجام می‌گيرد بر عليه سه نوع پروتيين شير گاو شامل کازيين، آلفالاکتالبومين و بتالاکتوگلبولين راه‌اندازی شده است.
روش بررسی:
ابتدا ديسک‌های حامل آلرژن، طی انکوباسيون کاغذ نيتروسلولزی با هر يک از آلرژن‌های مورد مطالعه تهيه شد. پس از انکوبه کردن سرم‌ها بر روی ديسک‌های آلرژن، کونژوگه آنزيمی آلکالن فسفاتاز برای تست استفاده گرديد. پس از بهينه‌سازی کليه متغيرها، همه آن‌ها در کنار هم به‌شکل يک کيت طراحی شده و نمونه‌های سرم مثبت و منفی با آن همزمان با کيت‌های تجاری استاندارد ارزيابی و مقايسه گرديد. 
يافته‌ها:
نتايج حاصل از ارزيابی IgE اختصاصی در نمونه‌ها با کيت‌های طراحی شده در مقايسه کيت‌های تجارتی نشان دادند که ويژگی کيت‌های طراحی شده در اين طرح برای کازيين، آلفالاکتالبومين و بتالاکتوگلبولين به‌ترتيب 93%، 7/89% و 8/82% و حساسيت آن‌ها به‌ترتيب 3/86%، 3/81% و 6/89% بوده و با مقادير به‌دست آمده از کيت‌های تجاری مشابه بودند (اختلاف معنی‌دار ديده نشد).
نتيجه‌گيری:
با توجه به حساسيت و ويژگی بالای کيت‌های طراحی شده و نتايج مشابه با کيت‌های تجاری می‌توان نتيجه‌گيری نمود که اين کيت‌ها را می‌توان در داخل با قيمت تمام شده ارزان‌تر تهيه نموده و آن‌ها را به‌عنوان جايگزين کيت‌های تجاری گران‌قيمت جهت امور تشخيصی به‌کار برد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلرژی,شير گاو,الايزا,راه‌اندازی,IgE اختصاصی

عنوان انگلیسی The design of a “specific- IgE ELISA assay kit” for major cow’s milk allergens
چکیده انگلیسی مقاله Background: The hypersensitivity to cow’s milk allergens is the most common allergies in children at the first year of life. The specific IgE evaluation is one of the important methods in diagnosis of allergic disease. The aim of this study was development of a sensitive and credible procedure for detection of cow’s milk allergens specific IgE. Methods: The allergen discs were prepared by coating of allergens on nitrocellulose paper. After incubation of allergen discs with patients serum, anti-human IgE conjugated were used. In following optimization of any step of ELISAs test, a complete kit was designed. Efficiency of designed kits were evaluated by determination of specific IgE in normal (n= 29) and patient (n= 153) children serum samples and compared with commercial kits. Results: The specific IgE against three allergrns involving casein, -lactalbumin and - lactoglobulin were measured on normal and patient children serum with designed and commercial ELISA kits. Results were demonstrated specificity of 93%, 89.7% & 82.8% and sensitivity of 86.3%, 81.3% & 89.6% respectively for casein, -lactalbumin and - lactoglobulin specific kits and these results were similar and comparable with commercial kits. Conclusion: The Designed kits in comparison with the commercial kits were showed equivalent sensitivity and specificity. The designed kit stability was ultimately one month, probably due to don’t using of stabilizers for prepared allergen discs. We suggest these kits for commercial product in Iran and we hope be helpful for easier accesses for Cow’s milk allergy diagnosis and extend that for other allergens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Allergy,cow’s milk,ELISA,specific IgE

نویسندگان مقاله 19681---19682---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-358&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات