زمينه و هدف: سرطان معده از شايعترين سرطانهای دستگاه گوارش با بقای پنج ساله پايين میباشد که عوامل متعددی از قبيل تغيير مسيرهای مولکولی، بد تنظيمیهای سلولی در پيشرفت بيماری دخيل میباشند و متاستاز به عنوان مهمترين عامل مرگ محسوب میشود. لذا هدف از اين مطالعه بررسی چندشکلي جايگاه تيروزين کينازی رسپتور فاکتور رشد اپيدرمال در سرطان معده میباشد.
روش بررسی: در اين مطالعه تجربی، 83 فرد مبتلا به سرطان معده و 40 فرد سالم از نظر وجود چندشکلی در ژن جايگاه تيروزين کينازی رسپتور فاکتور رشد اپيدرمال مورد ارزيابی قرار گرفتند. DNA ژنومی با استفاده از کيت استخراج DNA از سلولهای سفيد خون محيطی افراد بيمار و شاهد استخراج شده و با استفاده از روش PCR-SSCP به بررسی چندشکلی جايگاه تيروزين کينازی رسپتور فاکتور رشد اپيدرمال در دو گروه پرداخته شد.
يافتهها: در اين مطالعه 123 (79 مرد و 44 زن) نفر بررسی شدند که همگی از ناحيه جغرافيايی و نژاد يکسان انتخاب شدند. نتايج اين مطالعه وجود چندشکلی را در اگزون 18 ژن جايگاه تيروزين کينازي رسپتور فاکتور رشد اپيدرمال نشان داد. چندشکلیهای مشاهده شده در اين اگزون، شامل 10% کل جمعيت مورد مطالعه بوده است که در اشکال آللی متفاوت بودهاند. در اين مطالعه اگزون 19 اين ژن تنها يک شکل آللی را نشان داد.
نتيجهگيری: به نظر میرسد که غربالگري چندشکلی اين ژن در بين بيماران مبتلا سرطان معده و استفاده از آنتاگونيستهای اين گيرنده میتواند در پيشگيری از متاستاز و پيشبرد فرآيند درمانی و همچنين افزايش طول عمر اين بيماران مفيد باشد. |