1383/12/11، جلد ۶۳، شماره ۱۰، صفحات ۸۳۶-۸۵۰

عنوان فارسی ارزش پيشگويی کنندگی سطح خونی اينهيبين B روز ۵ سيکل در پاسخگويی تخمدانی در سيکل های ART بيمارستان وليعصر ۸۳-۱۳۸۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: از متدهای مختلفی برای پيشگويی ذخيره تخمدان و نتايج IVF در پاسخ تحريک گنادوتروپين استفاده شده است. در بين همه اينها ثابت شده است که FSH پايه روز سوم مفيدترين متد است. نتيجه ضعيف تر با سطح بالاتر هورمون حتی در محدوده نرمال مرتبط است. هدف اصلی از اين مطالعه تعيين ارزش پيشگويی کنندگی اينهيبين B روز پنجم سيکل در تعداد اووسيت های به دست آمده در سيکل ART است. اهداف ديگر آن تعيين حساسيت و ويژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی اينهيبين B در پيشگويی حاملگی بالينی و کنسل شدن سيکل و تحريک بيش از حد تخمدان در سيکل های ART و تعيين ارتباط بين اينهيبين B و تعداد اووسيت بازيافت شده، تعداد فوليکول رسيده (14mm) ، تعداد اووسيت بارور شده و جنين تشکيل داده شده است.
مواد و روش ها: اين مطالعه به روش پرسپکتيو به صورت توصيفی و تحليلی با ارزيابی تست تشخيصی روی بيماران نابارور مراجعه کننده به درمانگاه نازايی در بيمارستان وليعصر، مرکز ناباروری رويان و الوند در سال 82-83 انجام شده است. معيارهای ورود، بيماران با علت نازايی مردانه، لوله ای، ناشناخته که سن 35-20 سال داشتند، سابقه جراحی قبلی روی تخمدان نداشتند و BMI=20-28kg/m2 و FSH نرمال سيکل قبلی بوده است و معيارهای خروج هر گونه اختلال اندوکرين مثل هيپرپرولاکتينما و PCO و نياز به TESE برای سيکل ART بوده است. پروتکل مورد نظر، Long پروتکل و داروی GnRH آگونيست مورد استفاده بوسرلين بوده است.
يافته ها: در اين مطالعه ارتباط معنی داری بين اينهيبين B و تعداد فوليکول رسيده و BMI و تعداد اووسيت بازيافت شده و جنين تشکيل شده و حاملگی شيميايی وجود داشته ولی بين اينهيبين B و تعداد روزهای مورد نياز برای تحريک و گنادوتروپين مورد نياز و حاملگی بالينی و کنسل شدن سيکل ارتباطی وجود نداشته است. علاوه بر اين بين اينهيبين B و پاسخ ضعيف تخمدان (اووسيت > 4) و تحريک بيش از حد تخمدان (فوليکول20) ارتباط وجود داشته است.
نتيجه گيری و توصيه ها: هر چند که بين مقدار اينهيبين B و تعداد اووسيت بازيافت شده و موارد حاملگی شيميايی و تعداد اووسيت کمتر از 4 و فوليکول بيشتر مساوی 20 ارتباط وجود دارد ولی اين تست از حساسيت و ويژگی و ارزش اخباری مثبت بالايی جهت تعيين پاسخ دهنده های ضعيف (کمتر از 4 اووسيت) و کنسل شدن سيکل و تحريک بيش از حد تخمدان (فوليکول 20 ) و موارد حاملگی برخوردار نيست و نمی توان از اين تست جهت کنسل کردن سيکل استفاده کرد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله ذخیره تخمدان،گنادوتروپین،IVF،اینهیبین B

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 24473---24474---24475---24476---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1072&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات