1382/5/10، جلد ۶۱، شماره ۵، صفحات ۳۶۴-۳۷۰

عنوان فارسی اثر تجويز متفورمين بر تخمک گذاری و بارداری در سندرم تخمدان پلی کيستيک مقاوم به کلوميفن سيترات، بيمارستان شريعتی، سال ۸۱-۱۳۸۰
چکیده فارسی مقاله

مقدمه: يکی از ويژگی های اصلی بيماران مبتلا به (Polycystic ovary syndrome: PCOS)، ناباروری بعلت عدم تخمک گذاری می باشد. يکی از داروهای موثر و البته مورد بحث در تخمک گذاری و بارداری در اين بيماران متفورمين می باشد. ما در اين مطالعه ميزان اثربخشی متفورمين را بر تخمک گذاری و بارداری در زنان مبتلا به PCOS مقاوم به کلوميفن سيترات را بررسی نموديم و نيز عوامل احتمالی موثر بر پاسخ دهی را نيز مدنظر داشتيم.

مواد و روش ها: اين مطالعه که بصورت يک مطالعه توصيفی (Case series) طراحی شده است 31 زن مبتلا به PCOS مقاوم به درمان با کلوميفن سيترات مراجعه کننده به درمانگاه زنان و نازايی بيمارستان شريعتی در طی سال های 1380 و 1381 را از طريق روش نمونه گيری غير تصادفی ساده انتخاب و بررسی نموده است. داده های مربوط به پروفايل هورمونی و ويژگی های زمينه ای، تخمک گذاری و بارداری و عوارض دارويی در بيماران جمع آوری گرديد.

يافته ها: در 19 زن (61.3%) تخمک گذاری و در 9 زن (29%) بارداری مشاهده گرديد. تخمک گذاری با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار داشت (بترتيب P=0.044 و P=0.002). باردار شدن نيز با سن و مدت ناباروری ارتباط معنادار آماری داشت (بترتيب P=0.028 و P=0.027). در 6 نفر (19.4%) از بيماران عارضه گوارشی (تهوع يا اسهال) ديده شد.

نتيجه گيری و توصيه ها: به نظر می رسد که استفاده از متفورمين در بيماران مقاوم به کلوميفن سيترات در القا تخمک گذاری و بارداری موثر باشد ولی وجود عوارض گوارشی بعنوان عامل بازدارنده در مصرف اين دارو نيز بايد مدنظر قرار گيرد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 25731---25732---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1163&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات