1385/4/10، جلد ۶۴، شماره ۴، صفحات ۲۶-۳۵

عنوان فارسی مقايسه اثر دو نوع وعده غذايی به دنبال کاهش ذخاير گليکوژنی بر عملکرد ورزشی، سطح انسولين و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال
چکیده فارسی مقاله

زمينه و هدف: تغذيه در دوران پس از تمرينات ورزشی از جايگاه ويژه‌ای برخوردار است زيرا تحقيقات نشانگر آن است که نحوه تغذيه در اين دوره، علاوه بر تسهيل ترميم بافت‌ها، تأثير قابل توجهی بر تجديد و بازسازی ذخاير انرژی بدن ورزشکاران دارد. هدف از اين مطالعه بررسی اثر دريافت دو وعده غذايی با نسبت متفاوت کربوهيدرات و پروتيين بر غلظت انسولين و گلوکز سرم و عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته فوتبال شهر تهران می‌باشد.
روش بررسی: 19 مرد جوان (ميانگين سنی 83/0  2/17) ورزشکار رشته فوتبال، در يک طرح مطالعاتی کارآزمايی بالينی متقاطع به سه گروه تقسيم شده و طی دو مرحله مورد آزمون قرار گرفتند. در هر مرحله آزمون، افراد به انجام فعاليت بدنی تا سر حد واماندگی پرداخته و سپس به مصرف يکی از سه وعده غذايی: واجد پروتيين بيشتر (شامل: کربوهيدرات 56%، پروتيين 19% و چربی 25% کل انرژی)؛ با کربوهيدرات بيشتر (شامل: کربوهيدرات 64%، پروتيين 11% و چربی 25% کل انرژی) و وعده غذايی کنترل (شامل: کربوهيدرات 60%، پروتيين 15% و چربی 25% کل انرژی) که نسبت کربوهيدرات به پروتيين در آنها به ترتيب 3 به 1؛ 6 به 1 و 5/4 به 1 می‌باشد، مبادرت نمودند. سپس قبل از شروع صرف غذا و نيز طی زمان‌های 30، 60 و 120 دقيقه از زمان شروع صرف غذا، نمونه‌گيری جهت سنجش انسولين و گلوکز سرم صورت گرفت. 3 ساعت پس از صرف غذا، آزمون عملکرد سنجی، براساس آزمون Conconi، برای تمامی ورزشکاران صورت گرفت.
يافته‌ها: نتايج حاصله نشانگر آن است که در طی دو مرحله آزمون تفاوت معنی‌داری بين تغييرات گلوکز و انسولين سرم در بين سه گروه ورزشکاران در مدت زمانی 2 ساعت پس از صرف وعده‌های غذايی وجود ندارد

نتيجه‌گيری: براساس نتايج حاصله، دريافت هيچ يک از سه وعده غذايی هم انرژی با نسبت‌های متفاوت کربوهيدرات به پروتيين، بر غلظت گلوکز و انسولين سرم و نيز عملکرد ورزشی تأثيری ندارد. بنابراين چنين به نظر می‌رسد که محتوای انرژی کل وعده‌های غذايی، از ترکيب وعده‌های غذايی اهميت بيشتری را دارا می‌باشد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله وعده غذایی پس از ورزش،انسولین سرم،گلوکز سرم،عملکرد ورزشی،پروتیین دریافتی

عنوان انگلیسی Effect of two different regimes of carbohydrate and protein on performance and serum level of insulin and glucose in soccer players
چکیده انگلیسی مقاله

Background: The aim of this study was to determine the effect of two different regimes, containing different carbohydrate to protein ratios on performance, serum glucose and insulin after exercise in soccer players in Tehran; Iran.

Methods: Nineteen male soccer players under training [age = 17/5 +/- 1.5 (SE) yr] were selected and completed two sequential trials separated by 1 week, in a paired cross-over study design. In each trial, subjects after running to fatigue; received one of three regimes, using a random- order design as follows: HPRO ( CHO 56%, PRO 19% & fat 25% of total energy); HCHO ( CHO 64%, PRO 11% & fat 25% of total energy) or control ( CHO 60%, PRO 15% & fat 25% of total energy). The calorie of 3 regimes were equal. After consumption of meal up to120 min, blood was obtained before and at intervals. After 3 hours athlete performance was measured.

Results: The study indicates no significant difference in the serum insulin and glucose response among three regimes (P > 0.05). There was no difference in performance between three regimes after 3 h (p > 0.05).

Conclusion: The results suggest that post exercise regimes have no influence on performance, serum glucose and serum insulin. Thus total energy content and carbohydrate content may be important in recovery after exercise.

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Serum glucose,serum insulin,performance,nutrition after exercise

نویسندگان مقاله 27834---27835---27836---27837---27838---27839---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-957&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات