1384/4/10، جلد ۶۳، شماره ۴، صفحات ۳۱۶-۳۲۱

عنوان فارسی تأثير روزه‌داری و رژيم گياهی در بهبود آرتريت روماتوئيد
چکیده فارسی مقاله

مقدمه: با توجه به شيوع بالای بيماری آرتريت روماتوئيد (RA) و درمانهای متعارف، مشاهدات تجربی نشان داده است که با مصرف يک غذای بخصوص يا حذف برخی از خوراکی‌ها از رژيم غذای عادی افراد، علايم بيماری آنها تخفيف می‌يابد. جالب اينکه روزه گرفتن، شاخص‌های عينی و ذهنی فعاليت بيماری را در اکثر بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد کاهش می‌دهد.در مطالعه انجام شده اثر يک دوره کوتاه مدت روزه‌داری و متعاقب آن رژيم گياهخواری را به مدت يکسال در بيماران آرتريت روماتوئيد مورد ارزيابی قرار داديم
مواد و روش‌ها: 52 بيمار (40 زن و 12 مرد) که براساس معيارهای (ACR)American College of Rheumatology تشخيص آرتريت روماتوئيد آنها قطعی بود به طريق Single Blind ، بررسی گرديدند و 28 بيمار پس از يک ماه روزه‌داری در ماه مبارک رمضان انتخاب شدند. از روز دهم يک رژيم گياهخواری به آنها داده شد و به مدت 3 ماه اين رژيم ادامه يافت. پس از 3 ماه به يک رژيم ترکيبی از شير و گياهان و ميوه جات تبديل شد و تا يکسال ادامه يافت. 2نفر در پايان ماه مبارک رمضان از مطالعات ما خارج شدند. بعنوان کنترل از يک گروه 24 نفر که روزه دار نبودند با يک رژيم معمولی استفاده شد.
يافته‌ها: در بيماران مورد مطالعه (ميانگين سنی 5/14± 39 سال) با ميانگين طول مدت بيماری 36 ماه ، بعد از 4 هفته در گروه روزه دار تحت رژيم گياهخواری، بهبود چشمگيری در بسياری از شاخص‌های بيماری براساس معيارهای تشخيصی کالج روماتولوژی آمريکا مانند تعداد مفاصل دردناک و متورم، مدت زمان سفتی صبحگاهی مفاصل و همچنين پاسخ به يک پرسشنامه ارزيابی سلامت مشاهده شد. اين اثرات مفيد در گروه تحت رژيم بعد از يکسال همچنان باقی مانده است.
نتيجه‌گيری و توصيه‌ها: با توجه به دستاوردها نتيجه‌گيری می‌شود که روزه‌داری و رژيم تغيير يافته روی تمام شاخص‌های محاسبه شده اثرات قابل توجهی داشته است. اگرچه روزه‌داری کوتاه مدت در اکثر بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد اثر مفيدی داشت. اما تقريباً درتمام موارد بعدازبازگشت به رژيم معمولی عود بيماری مشاهده شد. نتايج اين مطالعه نشان ميدهد که ميتوان بهبود بيماران را توسط تنظيم رژيم غذايی بصورت فردی استمرار بخشيد. بر مبنای اينکه يک رژيم تنظيم شده ميتواند فعاليت بيماری آرتريت رماتوئيد را کاهش دهد پيشنهاد ميشود برای بيماران آرتريت رماتوئيد رژيم خاصی که قابل تحمل باشد تنظيم شود و غذاهائيکه در پاتوژنز اين بيماری دخالت دارد حذف شود يا لااقل تعديل گردد.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect Of Fasting And Vegetarian Diet On The Improvement Of Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله Background: The high incidence of Rheumatoid Arthritis (RA), the conventional treatments and the experimental observations have shown that by taking particular foods or omitting some foods form ordinary diet, the disease symptoms of the patients reduce. The interesting point is that fasting lowers the objective and subjective indexes of disease activities in most patients who suffer from rheumatoid arthritis. The effects of a short-time fast and subsequent vegetarian diets for one year, on the rheumatoid arthritis patients were studied in this research.
Materials and Methods: 52 patients (40 females and 12 males) with definite rheumatoid arthritis, based on the American College of Rheumatology (ACR) criteria were selected and duly studied with single blind method. 28 patients were selected after one month fasting at Ramadan. From the tenth day, a vegetarian diet was prescribed for them. This diet was continued for three moths. After three moths, the diet was changed to a combination of milk, vegetables and fruits. Two of the patients left the study at the end of Ramadan. A group of 24 non-fasting patients with ordinary food diet were selected as control group.
Results: In the patients subject of study (with the average age of 39+14.5) and average 36 months disease, after four weeks of fasting under vegetarian diet, significant improvement was found in many of their disease indexes based on ACR criteria, such as joint pain and joint swelling, length of morning stiffness and responds to a health evaluation questionnaires. These suitable effects have still remained the same after one year. With respect to the findings, it is concluded that fasting and a changed diet had left significant effects on all calculated indexes. Although short time fasting had suitable effects in most patients suffering from rheumatoid arthritis, almost in all cases, the disease recurred when the patient returned to his/her ordinary food diet.
Conclusion: The results of the study show that the patient’s improvement can continue through selecting a type of food diet and based on a regulated diet, the rheumatoid arthritis activities decrease. It is suggested to set a tolerable food diet for the rheumatoid arthritis patients and those foods, which involve in the disease, should be omitted or at least, balanced.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله vegetarian diet

نویسندگان مقاله 28918---28919---

نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1018&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده General
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات