1389/7/9، جلد ۳، شماره ۴، صفحات ۲۷-۳۶

عنوان فارسی پرهيز از خطای پزشکی در سقط درماني؛ چقدر بايد مراقب باشيم؟
چکیده فارسی مقاله سقط درمانی به ختم حاملگی قبل از قابليت حيات جنين، برای حفظ سلامت مادر يا به دليل بيماري­های جنينی اطلاق مي­شود. قانون‌گذار ايرانی پس از طرح نظرات فقهی و حقوقی پيرامون جواز سقط جنين قبل از ولوج روح به علت بيماري­های خاص، سرانجام در سال 1384 سقط درمانی را قانونی شناخت.
جهت نقد و بررسی صدور مجوز سقط جنين در مقاله‌ی حاضر، کتب و مقالات فارسی و انگليسی مرتبط با استفاده از کلمات کليدی سقط جنين، سقط درمانی و خطای پزشکی بررسی شدند.
در اين مقاله پس از پرداختن به تعاريف مربوط به سقط جنين، سقط درمانی و جواز يا حرمت سقط جنين قبل از ولوج روح به موردی اشاره مي­شود که در يکی از مراکز پزشکی قانونی با وجود تشخيص غير قطعی اختلال کروموزومی جنين در هفته‌ی شانزدهم بارداری مجوز سقط صادر شده است. ابعاد گوناگون اين موضوع از حيث رخداد خطای پزشکی بررسی شده است.
سقط درمانی راهکاری است که قانون‌گذار برای پيشگيری از بروز مشکلات آتی برای مادر، جنين و يا اجتماع آن را مجاز شناخته است. از آنجا که قانون سقط درمانی و آيين‌نامه‌ی آن با در نظر گرفتن مبانی شرع مقدس و علوم روز پزشکی تهيه و تنظيم گرديده، ضروری است پزشکان و مقامات مجاز در صدور مجوز اين عمل، اصول اخلاقی و حقوقی را با دقت ويژه­ای مراعات نمايند.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله سقط جنین،سقط درمانی،خطای پزشکی،اختلال ژنتیکی

عنوان انگلیسی Preventing medical error in therapeutic abortion
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله 29496---29497---29498---

نشانی اینترنتی http://ijme.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-61-103&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده Research
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات