Parvaneh M, Babaei Bonab S. Psychological Status of Adolescent Girls with Polycystic Ovary Syndrome During Coronavirus Outbreak: The Effect of 12 Weeks of Home-Based Aerobic Exercise. sjsph 2021; 19 (1) :69-84
URL:
http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5994-fa.html
پروانه معصومه، بابایی بناب سولماز. وضعیت روانشناختی دختران نوجوان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک طی اپیدمی ویروس کرونا: تأثیر 12 هفته تمرینات هوازی مبتنی در منزل. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1400; 19 (1) :69-84
URL: http://sjsph.tums.ac.ir/article-1-5994-fa.html
1- ، masoomeh.parvaneh@yahoo.com
چکیده: (2569 مشاهده)
زمینه و هدف: در خانه ماندن در شرایط قرنطینه بهترین روش برای کاهش شیوع ویروس کووید 19 میباشد، این عدم تحرک دارای عوارض جسمانی و روانی بر روی افراد دارای اختلال سندرم تخمدان پلیکیستیک می باشد. این سندرم یکی از شایعترین اختلالات غدد درونریز در زنان است که علاوه بر مشکلات جسمی متعدد، دارای تظاهرات روانشناختی بسیاری است؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر فعالیت هوازی خانگی بر وضعیت روانشناختی دختران نوجوان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک در شرایط قرنطینه در منزل می باشد.
روش کار: این مطالعه بر روی 40 دختر نوجوان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک انجام شد افراد تحت مطالعه به دو گروه 20 نفری در گروههای مداخله و شاهد تقسیم شدند.. سپس گروه مداخله به مدت 12 هفته تمرین هوازی در منزل را انجام دادند. سطح اضطراب و افسردگی با استفاده از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی، ترس از تصویر بدنی با استفاده از پرسشنامه ترس از تصویر بدنی لیتلتون و ترکیب بدنی با اندازهگیری قد و وزن قبل و بعد از مداخله ورزشی اندازهگیری شد. تجزیه تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمونهای شاپیروویلک و تحلیل کواریانس انجام شد.
نتایج: قبل از مداخله، دو گروه تجربی و کنترل در متغیرهای اضطراب، افسردگی، ترس از تصویر بدن و ترکیب بدن تفاوت معناداری نداشتند (05/0 p>). پس از 12 هفته ورزش هوازی در منزل تفاوت معناداری در متغیرهای اضطراب، افسردگی، ترس از تصویر بدن و ترکیب بدن بین گروهای پژوهش بدست آمد (001/0p=).
نتیجهگیری: ورزش هوازی تحت نظارت در منزل تأثیر مطلوبی بر وضعیت روانشناختی دختران نوجوان مبتلا به سندرم پلیکیستیک دارد و میتواند به عنوان یک روش ارتقای وضعیت روان شناختی برای این بیماران در شرایط قرنطینه در دوران کرونا توصیه شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/3/31 | انتشار: 1400/3/31