جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تمرین تناوبی

فضه محمدحسنی، علیرضا اسفندیاری نژاد، محمدرضا اسد، افشار جعفری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

  زمینه و هدف : با توجه به ابهامات مرتبط با ارکسین A و چاقی، پژوهش حاضر به منظور تعیین تأثیر هشت هفته تمرین استقامتی و High Intensity Interval Training ( HIIT) بر سطوح پلاسمایی ارکسین A و برخی شاخص های تن سنجی در پسران نوجوان چاق انجام شد.

  روش کار: در قالب طرح نیمه تجربی، ۳۵ پسر چاق سالم و غیر فعال (میانگین سنی ۶۹ /۰ ± ۵/۱۵، صدک BMI مساوی یا بالاتر از ۹۵%، نمایه توده بدن ۲۰/۲ ± ۷۲/۲۸ ) به طور تصادفی در سه گروه همگن تمرین استقامتی، HIIT و کنترل جایگزین شدند. گروه تمرین استقامتی، در هشت هفته دویدن(۴۰-۲۵ دقیقه در روز با شدت ۸۵-۶۵ % ضربان قلب ذخیره) و گروه تمرین HIIT در هشت هفته تمرین تناوبی ( ۷-۴ دوره دویدن ۳۰ ثانیه ای با شدت ۹۵-۹۰ % ضربان قلب ذخیره و دو دقیقه فواصل استراحتی شامل دویدن با شدت ۵۵ - ۵۰ % ضربان قلب ذخیره)، سه جلسه در هفته شرکت کردند. سطوح پلاسمایی ارکسین A ، شاخص های تن سنجی و اکسیژن مصرفی بیشینه، قبل و ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شدند. داده ها بصورت میانگین ± انحراف استاندارد و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس برای اندازه گیری های تکرار شونده ، در سطح معنی داری ۰۵/۰> p بررسی شد.

  نتایج: با وجود روند کاهشی ارکسین A در گروه کنترل و HIIT و روند افزایشی در گروه تمرین استقامتی، در سطوح پلاسمایی ارکسین A گروه های کنترل و تمرین، تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (۰۵/۰< p ). با این حال، انجام تمرین های استقامتی و HIIT ، ضمن کاهش معنی دار شاخص های تن سنجی مانند درصد چربی به ترتیب (۷/۹%،۷/۸% کاهش)، نمایه توده بدن (۹/۱%، ۶/۱% کاهش) و نسبت محیط کمر به لگن (۹/۲%، ۷/۲% کاهش) ، افزایش معنی دار VO۲max ( ۹/۱۰%، ۷/۶% افزایش) را به همراه داشت (۰۵/۰> p ).

  نتیجه گیری: تمرین استقامتی موثرتر از تمرین HIIT در بهبود ترکیب بدن پسران نوجوان چاق نقش دارد. اگرچه این تغییرات ممکن است با تغییرات ارکسین A همسو نباشد. بنابراین پیشنهاد می شود مشابه این تحقیق با کنترل خواب و تغذیه و تغییرات ناشی از بلوغ در مدت زمان تمرین بیشتری تکرار شود.


ثریا قبادیان، فهیمه کاظمی، پروانه نظر علی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: ارکسین، هورمون­ مؤثر بر اضافه وزن و چاقی و نیز تنظیم­گر متابولیسم گلوکز است. هدف از تحقیق حاضر، تأثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر سطوح پلاسمایی ارکسین-A (OXA) و مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن بود.
روش کار: در یک مطالعه نیمه تجربی، ۲۴ زن دارای اضافه وزن (دامنه سنی: ۲۰ تا ۲۵ سال، شاخص توده بدن (BMI): ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم بر متر مربع) به دو گروه کنترل (۱۲ نفر) و تمرین (۱۲ نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین، HIIT منتخب شامل ۶ حرکت را به مدت ۶ هفته به صورت ۳ جلسه در هفته انجام دادند. مارکرهای خونی، ۲۴ ساعت پس از آزمون جمع­آوری و اندازه­گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون­های آماری تی همبسته و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی­داری ۰۵/۰p< در نظر گرفته شد.
نتایج: در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون، تفاوت معنی­داری بین وزن،BMI ، سطوح پلاسمایی گلوکز و انسولین و مقاومت به انسولین گروه کنترل و تمرین یافت نشد (۰۵/۰<p). همچنین، بین سطوح پلاسمایی گلوکز، انسولین، OXA و مقاومت به انسولین دو گروه کنترل و تمرین پس از ۶ هفته تفاوت معنی­داری وجود نداشت (۰۵/۰<p).
نتیجه­گیری: یافته­های تحقیق حاضر نشان داد که دوره ۶ هفته­ای HIIT، بر OXA پلاسما و مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن اثر ندارد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb