جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تنظیم شناختی هیجانی

فیروز محمودی، فرزانه صادقی، معصومه جمال امیدی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: هوش معنوی یکی از ابعاد روان شناختی می باشد که در تنظیم هیجان نقش اساسی دارد. در این پژوهش نقش نگرش معنوی در پیش­بینی راهبردهای تنظیم شناختی هیجانی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بررسی شد.
روش کار: روش این پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود و در سال ۱۳۹۳ از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ۲۵۰ نفر به روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامه­ی راهبردهای شناختی تنظیم هیجان و هوش معنوی، روی گروه نمونه اجرا شد. یافته­های پژوهش با استفاده از آزمون ضریب­همبستگی پیرسون و همبستگی کانونی تحلیل گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که بین ابعاد نگرش ­معنوی و تنظیم شناختی هیجانی رابطه­ی مثبت و معنی دار وجود دارد و نتایج تحلیل کانونی نشان داد که از ۲ ریشه کانونی، ریشه کانونی ۱ از لحاظ آماری معنی دار (۹۰/۰=f ،۰۳/۰=p) بوده و ۷% از تغییرات تنظیم شناختی هیجانی را تبیین می کند، ولی ریشه دوم رابطه معنی داری با تنظیم شناختی هیجانی ندارد.
نتیجه گیری: هر اندازه فرد دارای باورهای مذهبی بیشتری باشد، به تبع آن معنایی که به خود و جهان اطرافش می­دهد، توأم با احساس ارزشمندی و هدفمندی است که می­تواند هیجانات و شناخت های شخص را کنترل و تنظیم نماید.
حسین ترکمانی، مهدی قاسمی مطلق، بهرنگ اسماعیلی شاد، محمد محمدی پور،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به مضرات و خطرات اعتیاد و اینکه هر روزه افراد زیادی به دام آن گرفتار می­شوند، شناسایی متغیرهای اثرگذار بر آن اهمیت دارد. هدف این تحقیق پیش‌بینی گرایش به اعتیاد بر اساس طرحواره­های ناسازگار اولیه و تنظیم شناختی هیجانی دانشجویان بود.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی و روش تحقیق توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه‌ آماری این پژوهش را تمامی دانشجویان دانشگاه پیام نور گنبد کاووس در سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ به تعداد ۳۵۴۸ نفر تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه ای تک مرحله ای تعداد ۳۸۴ دانشجو به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای اندازه‌گیری پرسشنامه­­های طرحواره­های ناسازگار اولیه ‌(۱۳)، نظم جویی شناختی هیجان (۱۴) و گرایش به اعتیاد (۱۶) بود. برای تجزیه ‌و تحلیل اطلاعات از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه با استفاده از نرم‌افزار۲۲ SPSS در سطح معناداری ۰۵/۰استفاده شد.
نتایج: نتایج همبستگی بین گوش به زنگی بیش از حد (۰۰۱/۰>, p ۴۹۱/۰ r= هدایت شدن توسط دیگران (۰۰۱/۰>,p  ۵۲۳/۰ r= محدودیت­های مختل (۰۰۱/۰>, p ۴۲۶/ ۰r= )، عملکرد مختل (۰۰۱/۰>, p ۳۸۹/ ۰r= )، انفصال (۰۰۱/۰>,p ۴۰۶/۰r= ) و تنظیم شناختی هیجان (۰۰۱/۰>, p ۴۷۵/۰r= ) با گرایش به اعتیاد بود. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه در گوش به زنگی بیش از حد (۰۰۱/۰>, p ۲۰۳/۰β= )، هدایت شدن توسط دیگران (۰۰۱/۰>, p ۲۷۴/۰β= )، محدودیت­های مختل (۰۰۱/۰>, p ۲۶۱/۰β= )، عملکرد مختل (۰۰۱/۰>, p ۲۲۹/۰β= )،  انفصال (۰۰۱/۰>, p ۱۹۳/۰β= ) و تنظیم شناختی هیجان (۰۰۱/۰>, p ۳۱۵/ ۰β= ) به دست آمد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، با تغییر طرحواره­های ناسازگار اولیه و بهبود تنظیم شناختی هیجانی می‌توان میانگین گرایش به اعتیاد را پیش بینی کرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb