Shamsadini A, Amizadeh M, Mozaffarnia K, Fakharpour N. The percentage of otitis types in patients being reffered to
ENT clinic: a brief report. Tehran Univ Med J 2021; 79 (8) :643-647
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11394-fa.html
شمسالدینی آیه، عامیزاده مریم، مظفرنیا کرامت، فخارپور نفیسه. درصد انواع اوتیت در بیماران مراجعهکننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (8) :643-647
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11394-fa.html
1- واحد توسعه و تحقیقات بالینی، بیمارستان شفا، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- واحد توسعه و تحقیقات بالینی، بیمارستان شفا، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. ، m.amizadeh@kmu.ac.ir
چکیده: (1272 مشاهده)
زمینه و هدف: اوتیت یک واژه عمومی برای التهاب یا عفونت گوش است که به دو دسته کلی اوتیت مدیا و اوتیت اکسترن تقسیم میشود. هدف بررسی فراوانی انواع اوتیت و علایم آنها در بیماران مراجعهکننده به درمانگاه است.
روش بررسی: این مطالعه بهصورت مقطعی و توصیفی از فروردین تا اسفند ۱۳۹۸ در بیماران مراجعهکننده به درمانگاه ریفرال بیمارستان شفا کرمان با تشخیص انواع اوتیت انجام شد و اطلاعات دموگرافیک آنها بررسی شد. نمونهگیری بهصورت سرشماری و بررسی با استفاده از پرسشنامه انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه ۲۰۰ بیمار با تشخیص اوتیت بررسی شدند که ۵۳% آنها اوتیت اکسترن، ۵/۲۶% اوتیت مدیای حاد، %۱۱ اوتیت مدیای مزمن و ۵/۹% اوتیت سروز بودند. درصد اوتیت در جنس مرد، سطح تحصیلات دیپلم و پایینتر، در زندگی در شهر بیشتر بود.
نتیجهگیری: با توجه به شیوع بالای اوتیت در قشر فعال جامعه (زیر۵۰ سال) و عوارض داخل و خارج جمجمهای آن توصیه به تشخیص و درمان سریعتر میشود.
نوع مطالعه:
گزارش كوتاه |