دوره 79، شماره 10 - ( دی 1400 )                   جلد 79 شماره 10 صفحات 753-743 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghoreishi Z, Esfahani A, Asgarzad S, Payahoo L, Hajizadeh-Sharafabad F. Association between alcohol consumption and pancreatic cancer: a systematic review of cohort studies. Tehran Univ Med J 2022; 79 (10) :743-753
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11462-fa.html
قریشی زهره، اصفهانی علی، عسگرزاد شیما، پیاهو لاله، حاجی‌زاده شرف‌آباد فاطمه. ارتباط بین مصرف الکل و سرطان پانکراس: یک مرور نظام‌مند مطالعات هم‌گروهی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (10) :743-753

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-11462-fa.html


1- گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران.
چکیده:   (2223 مشاهده)
زمینه و هدف: در بین انواع سرطان‌ها، سرطان پانکراس یکی از وخیم‌ترین پیش‌آگهی‌ها را دارد. مصرف اتانول به‌دلیل نقش آن در بسیاری از مسیرهای سیگنالی و متابولیکی سرطان‌زا و نیز یکی از دلایل اصلی ایجاد پانکراتیت مزمن که به نوبه‌خود زمینه‌ساز ایجاد سرطان پانکراس محسوب می‌شود می تواند از عوامل خطر ابتلا به این بدخیمی باشد، با این‌حال شواهد در این زمینه متناقض است. این مطالعه با هدف بررسی جامع مطالعات موجود در زمینه‌ ارتباط بین مصرف مشروبات الکلی و خطر سرطان پانکراس مبتنی بر مرور نظام‌مند مطالعات هم‌گروهی انجام شد.
روش بررسی:  پایگاه‌های الکترونیکی شامل PubMed،Scopus ، Web of science و Google scholar با استفاده از کلمات کلیدی “Pancreatic cancer” و“Alcohol” و کلمات مشابه جستجو شد تا مقالات هم‌گروهی که از سال 1990 تا آوریل 2021 در زمینهی الکل و سرطان پانکراس منتشر شده بودند، گردآوری شود.
یافته‌ها:  در مجموع 858 مقاله شناسایی شد که از بین آنها 22 مقاله معیارهای ورود به این مرور نظام‌مند را داشتند. نتایج مطالعات به صورت کیفی گزارش شد. بررسی جامع مطالعات نشان داد که مصرف مقادیر کم تا متوسط الکل ارتباط مستقیم غیرمعنا‌دار با سرطان پانکراس داشت، در حالی‌که مصرف مقادیر زیاد مشروبات الکلی، به‌ویژه از نوع لیکور ارتباط مستقیم و چشمگیری با خطر سرطان پانکراس یا مرگ ناشی از آن نشان داد.
نتیجه‌گیری:  مصرف مقادیر بالای الکل در مدت طولانی می‌تواند خطر سرطان پانکراس را افزایش دهد. مطالعات تحلیلی با مدت پیگیری طولانی‌تر و کنترل متغیرهای مخدوشگر جهت دستیابی به نتایج با ثبات و عاری از خطا مورد نیاز است.
متن کامل [PDF 418 kb]   (1022 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb