مقدمه: تجویز بتامتازون به خانم های با ریسک زایمان زودرس در سرکوب آدرنال نقش دارد.
مواد و روش ها: این مطالعه به شیوه ای مداخله ای (Interventional study) روی 25 زن باردار در معرض زایمان زودرس انجام شده است. در دو هفته متوالی دو کورس بتامتازون هربار دوازده میلی گرم بتامتازون عضلانی و تکرار آن 24 ساعت بعد تزریق گردید. یک هفته بعد از هر تزریق، تست ACTH انجام شد که تست اول بین سن حاملگی 31-30 هفته و بعدی یک هفته بعد تکرار شد. سطح کورتیزول پایه قبل از تزریق دوز اول بتامتازون و سپس هفته آینده قبل و 30 دقیقه بعد از انجام هر تست ACTH، اندازه گیری گردید.
یافته ها: همه خانم های شرکت کننده باردار، کورتیزول پایه نرمال داشتند. سطح کورتیزول با هر تزریق بتامتازون از µg/dl 0.77±24.32 به µg/dl 1.73±7.33 (یک هفته بعد از کورس دوم بتامتازون) رسید (P<0.0001). میانگین کورتیزول بعد از تست ACTH همچنین از µg/dl 1.44±23.93 به µg/dl 2.69±19.53 کاهش یافت (P<0.007) (یک هفته بعد از کورس دوم بتامتازون) 3 خانم حامله یک هفته بعد از اولین کورس دچار ساپرس آدرنال شدند و 15 مورد بعد از کورس دوم سرکوب آدرنال را تجربه کردند. کورتیزول کمتر از 6µg/dl و هیچگونه علامتی دال بر حمله آدیسون در قبل از بارداری یا حوالی زایمان رخ نداد.
بحث و نتیجه گیری: تجویز بتامتازون قبل از زایمان به خانم هایی که در معرض زایمان زودرس هستند سرکوب قابل اندازه گیری آدرنال ایجاد می کند و تعداد خانم هایی که آدرنال آنها سرکوب شده است با تکرار بتامتازون هفتگی افزایش می یابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |