MirTeimouri M, PoorHosseini S A, RakhshaniFar M, Mousavi Vahed S H, Haghollahi F. Oxytocin plus foley catheter versus misoprostol plus foley catheter on cervical preparation in prolonged pregnancies. Tehran Univ Med J 2023; 81 (3) :239-245
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12432-fa.html
میرتیموری معصومه، پورحسینی سیده اعظم، رخشانیفر ملیحه، موسوی واحد سیده حورا، حقاللهی فدیه. تجویز همزمان اکسیتوسین با کاتتر فولی درمقایسه با میزوپروستول با کاتتر فولی
بر روی آمادگی سرویکس در بارداریهای طول کشیده. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1402; 81 (3) :239-245
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12432-fa.html
1- گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده: (703 مشاهده)
زمینه و هدف: موفقیت القای زایمان بستگیبه وضعیت سرویکس در زمان زایمان دارد. هدف این مطالعه تاثیر القای زایمان با سوند فولی داخل سرویکس همزمان با اکسیتوسین درمقایسه با سوند فولی و میزوپرستول بر آمادهسازی سرویکس و میزان زایمان در 24 ساعت اول پس از القا میباشد.
روش بررسی: در مطالعه بالینی تصادفیسازی شده، 74 نفر از زنان باردار با بارداری تکقلویی و سن بارداری بیشتر از 40 هفته، با بیشاپ اسکور کمتر از چهار و کیسهآب سالم مراجعهکننده به بیمارستان امالبنین مشهد در سالهای 1398-1397 با داشتن معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند و بهطور تصادفی در دو گروه سوند فولی و اکسیتوسین (گروه 1) و یا سوند فولی و میزوپرستول (گروه 2) قرار گرفتند.
یافتهها: 74 خانم باردار بهطور تصادفی در دو گروه 37 نفری موردارزیابی قرار گرفتند. متغیرهای دموگرافیک در دو گروه اختلاف آماری معنادار ندارد. میزان زایمان در 24 ساعت اول اختلاف معنادار داشت و در گروه اکسیتوسین بیشتر بود (009/0=P). بیشاپ اسکور پس از 24 ساعت از القا در دو گروه اختلاف معنادار نداشت. رسیدن به فاز فعال در گروه اکسیتوسین بهطور معنادار کوتاهتر بود (01/0=P). زمان دفع سوند در دو گروه و میزان سزارین و بروز عوارض در دو گروه نیز یکسان بود.
نتیجهگیری: استفاده از اکسیتوسین بههمراه سوند فولی داخل سرویکس میتواند باعث تسریع آمادگی سرویکس و افزایش زایمان در 24 ساعت اول شود، اما عوارض زایمانی را تغییر نمیدهد.