دوره 38، شماره 5 و 6 - ( 1-1361 )                   جلد 38 شماره 5 و 6 صفحات 129-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شریفی مسعود. مروری بر حساسیت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1361; 38 (5 و 6) :115-129

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1830-fa.html


چکیده:   (5542 مشاهده)
با آنکه تهیه داروهای ضد میکربی در کاهش میزان بیماریزائی و مرگ و میر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش مهمی را ایفا نموده اند اما از آنجائی که باکتری ها میتوانند مقاومت به آنتی بیوتیک ها را کسب کنند و نیز به دلیل توسعه چنین مقاومتی مواد داروئی تاثیر خود را از دست می دهند. حال بعنوان چاره اندیشی میباید آنتی بیوتیک های متنوع تری که فعالیت های درمانی و یا پیشگیری فزاینده تری دارند تهیه نمود.از آنجائی که روند میکروارگانیسم ها از ویژگی خاصی برخوردار است برآورد حساسیت به داروها نیز مقام مهمی را اشغال می کند. زیرا برای آنچه که تحت عناوین مصرفی بی رویه یا غیر اصولی و یا نسنجیده از آنتی بیوتیک ها مطرح میگردد علل متعددی شمرده می شود که بعضی از آنها عبارتند از: عدم وجود سرویس های مجهز آزمایشگاهی و یا عدم مراجعه به آنها، عدم آگاهی کافی از موقعیت کنونی باکتریها در مقابل عوامل ضد میکربی، فروش آزاد آنتی بیوتیک ها که موجب می شود تا بدون نظر پزشک مصرف شوند، مصرف زیاد از آنتی بیوتیک که باعث مقاومت گسترده می گردد و با توجه به اهمیت خاصی که باید برای برآورد حساسیت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها قائل شد تعداد از سوش های باکتریائی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج گسترش مقاومت کم و بیش قابل توجهی را بویژه در میان باسیل های گرام منفی نشان می دهد. از این جهت لزوم اتخاذ سیاست هائی که حداقل به کاهش چنین روندی کمک کند کاملاً محسوس می باشد.

متن کامل [PDF 581 kb]   (1868 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb