دوره 27، شماره 9 - ( 1-1349 )                   جلد 27 شماره 9 صفحات 817-783 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شمسا ضیاء، بداغی اسفندیار. دانش کنونی در آسیب شناسی سندرم نفروتیک ها. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1349; 27 (9) :783-817

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2266-fa.html


چکیده:   (3709 مشاهده)
کوشش کنونی بر این است که درست‌ترین و عملی‌ترین راه را برای شناسایی انواع سندرم نفروتیک و در نتیجه درمان‌پذیری آن بیاییم. انجام بیوپسی و تهیه برش‌های ظریف و رنگ‌آمیزی‌های اختصاصی برای هر نمونه و مطالعه دقیق بافت تا این زمان واقعی‌ترین و ارزنده‌ترین راه نیل به هدف فوق شناخته شده است.آسیب‌های متعدد و مختلفی که تا این هنگام برای سندرم نفروتیک شرح داده و منظم شده نه تنها راه مطالعه و تحقیق را بر روی آسیب‌شناس باز نگه می‌دارد بلکه به او اجازه می‌دهد با استفاده از همکاری طبیب درمان‌کننده و دریافت اطلاعات صحیح و دقیق از وضع بالینی و آزمایشگاهی بیمار تشخیص قطعی نوع ضایعه را بدون نیاز باستفاده از میکروسکپ الکترونیکی تقریباً در همه موارد بیابد.نیاز به میکروسکپ الکترونیکی در زمینه بازشناختن اختلافات ممکن در یک دسته آسیبی واحد برای تفسیر سیر تکاملی‌های متفاوت (مثلاً سندرم نفروتیک‌های خالص که تمایل به عود دارد و آنهایی که به سرعت رو به گلومرولونفریت مزمن می‌رود یا دسته‌ای که سالها از تکامل باز ایستاده است) آشکار می‌باشد ولی در عده‌ای از موارد نیز که تشخیص آسیب‌شناسی با میکروسکپ معمولی مشکوک می‌باشد، میکروسکپ الکترونیکی می‌تواند جوابگوی این شبهه باشد.به نظر می‌رسد تا پیشرفت‌های بیشتر علوم ایمونولوژی و انزیمولوژی هنوز میکروسکپ الکترونیکی بتواند عده‌ای از مشکلات به خصوص «تکاملی» آسیب‌های نسجی را روشن نماید.

متن کامل [PDF 7952 kb]   (968 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb