دوره 25، شماره 9 - ( 1-1347 )                   جلد 25 شماره 9 صفحات 751-737 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شفاء فرج الله، فرهی خسرو، محمدزاده کیائی فخر السادات. جذب ویروسها توسط گیاهان و اهمیت آن در همه گیری شناسی بعضی از بیماریهای ویروسی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1347; 25 (9) :737-751

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-2407-fa.html


چکیده:   (4541 مشاهده)
آزمایشهای انجام شده در این مطالعه ثابت کردند که:1- نه تنها ویروسهای کوچک (آنتروویروسها) بلکه ویروسهای درشتی که اندازه آنها در حدود 200 میلی مو می باشد ( واکسین) به سهولت می توانند از راه ریشه به داخل پیکر گیاه راه یافته و در اندک زمانی درون اندامهای هوائی نبات و حتی میوه آن حضور یابند و بر حسب عوامل متعددی از قبیل نوع ویروس، وضع بیولژیکی آن هنگام ورود بداخل اندامهای گیاهی، درجه حرارت محیط زندگی گیاه و احتمالاً محل آن در اندامهای نبات از چند روز تا چند ماه در بافتهای گیاهان زنده بمانند.2- اشعه ماوراء بنفش و محلول های ویرولیسید نظیر آب کلر و پرمنگنات پتاسیم در روی ویروسهائی که درون اندامهای گیاهی قرار دارند اثر نمی کند.ویروسهای پلیومیلیت، کوکساکی، اکو، هپاتیت عفونی، آدنوویروسها و رئوویروسها در مدفوع بیماران و افراد ضاهراً سالمی که به اشکال خفیف و بدون علامت بیماریهای ناشی از ویروسهای نامبرده مبتلا شده اند بوفور یافت می شوند از این رو در کشور ایران و بطور کلی در کشورهائیکه از مدفوع انسان بعنوان کود طبیعی در کشاورزی و بخصوص در سبزیکاری استفاده می شود میتوان سبزیهائی را که خام مصرف می شود و احتمالاً بعضی از میوه ها را یکی از مهمترین عوامل انتشار بیماریهائی محسوب کرد که ویروس مولد آنها در مدفوع و یا پیشاب وجود دارد.

متن کامل [PDF 589 kb]   (1042 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb