چکیده: (13323 مشاهده)
سرطان سر آلت بین مللی که شرایط بهداشتی مناسب ندارند و کودکان خود را ختنه نمی کنند بیماری نسبتاً شایعی است. بالعکس در اجتماعاتی که ختنه انجام می شود و بخصوص در روزهای اول تولد این عمل انجام می گیرد سرطان سر آلت دیده نشده است.
(Noncornified Granular Cells) Smegma مشتق از پوشش مالپیگی یک ماده سرطان زاست. در سنین اول زندگی تراکم این ماده از هر موقع دیگر زیادتر است.
بنابر این عمل ختنه نه تنها از جمله واجبات است بلکه می بایستی این عمل در روزهای اول تولد انجام گیرد.
ما در بررسی خود در طی 10 سال اخیر به 18 سرطان سر آلت تناسلی مرد برخورد نمودیم که از این عده 14 نفر مسلمان، 2 نفر زرتشتی و دو نفر عیسوی بوده اند. نزد کلیمیان این بیماری مشاهده نشد.
در کشور ما اکثریت جمعیت مسلمان هستند و بر حسب دستور دین مبین اسلام عمل ختنه می بایستی انجام گیرد و از جمله واجبات است اما متاسفانه ختنه دیر انجام می گیرد و گاه در سنین قبل از بلوغ (10-14 سالگی) مبادرت به این عمل می شود. به نظر می رسد که در این سنین ماده سرطانزای اسمگما (Smegma) از خود اثر گذاشته باشد. روی این اصل شیوع این بیماری ما بین جمعیت مسلمان از طرفی و اقلیت های مسیحی و زرتشتی از طرف دیگر که در بین آنها عمل ختنه رایج نیست و با در نظر گرفتن نسبت درصد جمعیت تقریباً یکسان است.
به نظر ما مؤسسات بهداشتی و اطباء بایستی کوشش نمایند و مردم را تشویق کنند که کودکان پسر را در همان روزهای اول تولد ختنه کنند.
از سوی دیگر پیدایش هر نوع توموری در سر آلت بایستی مشکوک به سرطان تلقی گردد و بیوپسی و آزمایش هیستولوژیکی انجام گیرد. در صورت سرطانی بودن امپوتاسیون کامل و در صورت خوش خیم بودن برداشتن ضایعه به طور کامل توصیه می شود.