A A, M M, N R, Z S, D H, K D et al . The assessment of antibody response following immunization with polysaccharide vaccine in patients with chronic kidney disease. Tehran Univ Med J 2011; 69 (2) :92-98
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-262-fa.html
آقا محمدی اصغر، محمودی مجید، رضایی نیما، صفری زهرا، حیدر نسب داریوش، دیو سالار کوروس و همکاران.. بررسی تولید آنتیبادی اختصاصی بعد از تزریق واکسن پلیساکاریدی در بیماران با نارسایی مزمن کلیه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1390; 69 (2) :92-98
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-262-fa.html
1- مرکز تحقیقات نقص ایمنی، بیمارستان مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات سرطان، انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران ، dmahmoodi@razi.tums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات نقص ایمنی، بیمارستان مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- مرکز تحقیقات سرطان، انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- مرکز تحقیقات سرطان، انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران
6- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
7- مرکز تحقیقات سرطان، انستیتو کانسردانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (5748 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به عفونت با باکتریهای کپسولدار میباشند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اثر واکسن پلیساکارید پنوموکوکال در این بیماران میباشد.
روش بررسی: به 66 فرد بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، قبل از جراحی پیوند کلیه و 40 نفر از افراد سالم، واکسن پنوموکوک تزریق گردید. نمونههای خون وریدی قبل از واکسیناسیون و چهار هفته بعد از واکسیناسیون گرفته شد. میزان رقت آنتیبادیهای اختصاصی با استفاده از تکنیک الایزا اندازهگیری گردید.
یافتهها: از گروه بیماران، 14 نفر (21%) پاسخ ایمنی ضعیفی به واکسن نشان دادند (گروه یک)، در حالی که پاسخ ایمنی برای 52 نفر از بیماران (79%) نرمال بود (گروه دو). رقت ایمونوگلوبولین G (IgG) ضد پنوموکوک پس از واکسیناسیون در گروه یک به میزان معنیداری کمتر از گروه دو بود (01/0P= برای IgG، 02/0P= برای IgG2). همینطور نسبت افزایش رقت IgG ضد پنوموکوک نیز در گروه یک به میزان معنیداری کمتر از گروه دو و یا گروه افراد سالم بود (به ترتیب 001/0P= و 005/0P=). با پیگیری بیماران دو گروه، 18 ماه بعد از عمل پیوند، بیماران گروه یک بیشتر از بیماران گروه دو به عفونتهای پنوموکوکی مبتلا شدند (007/0P=).
نتیجهگیری: بخش قابل توجهی از بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی، پاسخ ایمنی مناسب نسبت به واکسن نشان نمیدهند و در معرض ابتلا به عفونتهای پنوموکوکی میباشند.