فلاح احسان، سیاوشی بابک، عبادی صفورا، زهتاب محمد جواد، گلبخش محمدرضا. شکستگی متاکارپ با پیچ و پلاک مینیاتوری: بررسی پیامدهای جراحی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1390; 69 (2) :113-117
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-265-fa.html
1- گروه ارتوپدی بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fallah_e@razi.tums.ac.ir
2- گروه ارتوپدی بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه ارتوپدی بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (9783 مشاهده)
زمینه و هدف: تروما به دست بسیار شایع است و در نتیجه شکستگی متاکارپ نادر نیست. بعضی از این شکستگیها نیاز به درمان جراحی دارند. با توجه به متعدد بودن روشهای جراحی موجود برای درمان این نوع شکستگی و از طرفی مهم بودن نیاز به بازگشت کامل عملکرد و بازگشت سریع این افراد به کار که بیشتر از قشر کارگر و یا ورزشکاران هستند، در این تحقیق، به بررسی پیامد درمان این شکستگیها با پیچ و پلاک مینیاتوری برآمدیم.
روش بررسی: در این مطالعه 18 بیمار مراجعهکننده به بیمارستان سینا بین سالهای86 تا 89 که دچار شکستگی متاکارپ باز یا خرد شده بودهاند تحت درمان فیکساسیون با پیچ و پلاک مینیاتوری قرار گرفتند که در نهایت 14 بیمار با 17 متاکارپ شکسته مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: از 14 بیمار 13 بیمار جوشخوردگی کامل داشتند. بیمار با عدم جوشخوردگی تحت جراحی مجدد و گرافت استخوانی قرار گرفت. چهار بیمار دچار کاهش اکستانسیون (Extensor lag) به میزان 15 درجه شدند که با اختلال عملکردی برای بیمار همراه نبود. دو بیمار دچار سفتی مفصل شدند که با ارجاع به فیزیوتراپی بهبود یافتند. یک بیمار دچار بازشدگی مجدد زخم و ترشح شد که با دبریدمان و درمان آنتیبیوتیک بدون خروج پلاک بهبود یافت. شش بیمار از برجستگی جسم سخت شکایت داشتند که بدون عارضه برای آنها خارج شد و در نهایت 79% رضایت کامل از نتایج درمان وجود داشت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر و علیرغم عوارض ذکر شده به نظر میرسد درمان با پیچ و پلاک مینیاتوری برای بیماران دچار شکستگی خرد شده (Comminuted) متاکارپ، درمان مناسبی باشد.