دوره 68، شماره 12 - ( 12-1389 )                   جلد 68 شماره 12 صفحات 731-726 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

SKh F N, SJ M, SH M, MH A, H H, H D, et al . Right pleural versus mediastinal drainage following elective off-pump coronary artery bypass. Tehran Univ Med J 2011; 68 (12) :726-731
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-284-fa.html
فروزان‌نیا سیدخلیل، میرحسینی سیدجلیل، مشتاقیون سیدحسین، عبدالهی محمدحسن، حسینی حبیب‌اله، دهقانی‌زاده حمزه، و همکاران.. بررسی مقایسه‌ای درناژ پلور راست با مدیاستن متعاقب بای‌پس شریان کرونر به روش بدون پمپ. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1389; 68 (12) :726-731

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-284-fa.html


1- گروه جراحی قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ، drforouzan_nia@yahoo.com
2- گروه جراحی قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد،
چکیده:   (7066 مشاهده)
زمینه و هدف: توجه به درناژ مناسب مدیاستن و فضای پلور پس از جراحی بای‌پاس شریان کرونر جهت جلوگیری از افیوژن پلور و پریکارد، تامپوناد قلبی و عوارض دیررس همانند پریکاردیت کنستریکتیو امری ضروری است. اما استفاده از درن برای این مهم منجر به یک‌سری عوارض نامطلوب می‌شود که نتایج عمل را مخدوش م‍ی‌نماید. این مطالعه جهت بررسی کارایی تکنیک جدیدی در قرارگیری محل درن‌ها طراحی و انجام گرفت.

روش بررسی: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی 171 بیمار در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه کنترل تکنیک درناژ شامل یک درن در فضای پلور چپ و یک درن در مدیاستن بود. در گروه مورد تکنیک درناژ شامل یک درن در فضای پلور چپ و یک درن در فضای پلور راست بود.

یافته‌ها: میزان درناژ انجام شده از درن‌های گروه مورد به نسبت گروه شاهد بیشتر بود (001/0p=). همچنین به شکل معنی‌داری بروز آریتمی در گروه مورد کاهش یافت (005/0=p). یک نفر (2/1%) از بیماران گروه اول نیاز به باز کردن مجدد قفسه سینه پیدا کرد ولی در گروه دوم این مورد منفی بود (497/‌0p=). مدت زمان بستری در بیمارستان (022/0p=) و بخش مراقبت‎های ویژه (002/0p=) در گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش پیدا کرد.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه تغییر محل درن مدیاستن در بیماران جراحی بای‌پاس شریان کرونر و انتقال آن به پلور راست سبب کاهش عوارضی همانند آریتمی و افیوژن پریکارد شده و همچنین درناژ بهتری را برقرار می‌نماید.

متن کامل [PDF 194 kb]   (1961 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb