Alizadeh N, Abediankenari S, Janbabaei G, Karami H, Alizadeh A. The relationship between T CD4+ cells count and IL-17, IL-11 serum level in idiopathic thrombocytopenic purpura. Tehran Univ Med J 2014; 72 (1) :33-39
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-5920-fa.html
علیزاده نیره، عابدیان کناری سعید، جان بابایی قاسم، کرمی حسین، علیزاده احد. بررسی ارتباط سلولهای T CD4+ و سطح سرمی IL-17، IL-11 در ترومبوسیتوپنیک پورپورا. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (1) :33-39
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-5920-fa.html
1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
2- گروه ایمونولوژی، مرکز تحقیقات ایمونوژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، abedianlab@yahoo.co.uk
3- گروه هماتولوژی و انکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
4- گروه آمار حیاتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (13952 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا (ITP)، یک بیماری اکتسابی خودایمنی، با مکانیسم پیچیده و ناشناخته میباشد که در آن اتوآنتیبادیهای ضد پلاکت منجر به کاهش تعداد پلاکتهای در گردش خون میشود. در تحقیقات متعدد نقش سلولهای T CD4+ در بیماران مبتلا به ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا با نتایج متفاوتی همراه بوده است. از اینروی در این مطالعه با هدف تحقیقات کاربردی در پاتوژنز بیماری ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا، رابطه تعداد سلولهای T CD4+ و سایتوکینهای مرتبط همراه با تعداد پلاکتها مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: در یک مطالعه مورد- شاهدی تعداد 60 بیمار مبتلا به ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا و 50 فرد سالم وارد مطالعه شدند. تعداد سلولهای T CD4+ بهروش فلوسایتومتری بررسی شدند و علاوه بر این سطح سرمی اینترلوکینهای- 11 و 17 (IL-11, IL-17) با استفاده از روش آنزیمی (الیزا) اندازهگیری شدند.
یافتهها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تعداد سلولهای T CD4+ و سطح پلاسمایی IL-17 در دو گروه تفاوت آشکاری نداشت ولی در بررسی سطح پلاسمایی (IL-11)، در گروه بیمار بهطور معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش داشت (031/0P=).
نتیجهگیری: در این تحقیق سطح سایتوکین (IL-11)، در مقایسه با (IL-17) و سلولهای T CD4+ در بیماران مبتلا به ایمیون ترومبوسیتوپنیک پورپورا افزایش قابل توجهای داشت، لذا پیشنهاد میشود که اندازهگیری سطح سایتوکین (IL-11) در این بیماران میتواند یک مارکر تشخیصی و شاخص مهمی در مراحل پیشرفت بیماری باشد.