این پژوهش با بهکارگیری آنالیز مسیری جهت تعیین اثر مستقیم و یا غیرمستقیم عوامل موثر در مرگ و میر نوزادان کموزن انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه با پرسشنامهای حاوی سئوالاتی در مورد سن مادر، سن ختم حاملگی، نمره آپگار، فشارخون حاملگی، وزن هنگام تولد در نمونهای بهحجم 445 جفت مادر و نوزاد انجام شد. نمونهگیری بهصورت تصادفی ساده بود و نوزادان تمام خانمهایی که برای ختم حاملگی به 15 بیمارستان و زایشگاه دولتی و خصوصی شهر تهران در مدت پژوهش مراجعه داشتند بررسی شدند. وضعیت زنده ماندن نوزاد تا 24 ساعت پس از تولد ثبت شد.
یافتهها: بیشترین تغییرات در میزان مرگ و میر در اثر متغیر وزن هنگام تولد است و ضریب منفی آن به این معنی است که با وزن بیشتر نوزاد احتمال زنده ماندن بیشتر میشود. رتبه دوم در ایجاد تغییرات در میزان مرگ و میر متعلق به متغیر نمره آپگار نوزاد در بدو تولد است که بنا به ضریب منفی آن با افزایش نمره آپگار احتمال مرگ پایین میآید. سومین متغیر تأثیرگذار، سن ختم حاملگی است که ضریب منفی آن نشان میدهد با افزایش سن ختم حاملگی نوزاد از شانس زنده ماندن بیشتری برخوردار میشود. کمترین تغییرات در مرگ و میر ناشی از متغیر فشار خون حاملگی است.
نتیجهگیری: متدولوژی مورد بحث ما میتواند در سایر بررسیها جهت ارزیابی، تشخیص و اندازهگیری فاکتورهای پیشگوییکننده بر روی نتیجه مورد استفاده قرار بگیرند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |