Haji Abdolbaghi M, Pourmand M, Taghizadegan S. Prevalence and contributing factors of methicillin-resistant staph. aureus and microbiological profile in diabetic foot infection. Tehran Univ Med J 2015; 73 (3) :202-209
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6660-fa.html
حاجی عبدالباقی محبوبه، پورمند محمدرضا، تقیزادگان سولماز. فراوانی استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متیسیلین و تعیین پروفایل میکروبیولوژیکال در بیماران با عفونت پای دیابتی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (3) :202-209
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6660-fa.html
1- گروه بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه پاتم پزشکی تهران
3- گروه بیماریهای عفونی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، taghizadegan81@yahoo.com
چکیده: (6189 مشاهده)
زمینه و هدف: در بین پاتوژنهایی که مسئول عفونت پای دیابتی هستند استافیلوکوک اورئوس شیوع بیشتری دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی استافیلوکوک اورئوس و پروفایل میکروبیولوژیکال در بیماران عفونت پای دیابتی بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، بهطور تصادفی 70 بیمار مبتلا به عفونت پای دیابتی از فروردین 1392 تا مهر 1393 از بین بیماران مراجعهکنندگان به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) تهران بررسی شدند. نمونههای کشت پس از شستشوی کافی زخم با نرمال سالین، بعد از دبریدمان سطحی ارسال شدند.
یافتهها: باکتریهای گرم مثبت هوازی ارجح بودند (54/52%) با ارجحیت استاف اورئوس (3/14%) که هفت عدد از استاف اورئوسها Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) بودند (10%) که بر روی این هفت نمونه E-test انجام شد که با < Minimum inhibitory concentration (MIC) Oxacillin 256 همگی نمونهها مقاومت کامل به Oxacillin داشتند، در نتیجه MRSA محسوب شدند. باسیلهای گرم منفی هوازی (26/44%) از کل پاتوژنها را شامل میشدند که در بین آنها انتروباکتریاسهها از همه شایعتر بودند با ارجحیت Escherichia coli (E. coli) (31/21%). در یک مورد Coinfection داشتیم (انتروباکتر، E. coli). ارتباط معناداری بین متغیرهای دموگرافیک و شیوع MRSA وجود نداشت و P-value مورد نظر ما 05/0 بود که P-value بهدستآمده از تمامی متغیرها بیشتر از 05/0 بود و Confidence Interval (CI) مورد نظر 95% بود.
نتیجهگیری: شیوع MRSA منطبق بر سایر مطالعات آسیایی بوده و متفاوت با مطالعات اروپایی و آمریکایی است. از نظر میکروبیولوژی تفاوت چندانی بین شیوع گرم مثبتها و گرم منفیها وجود ندارد. این مطلب زنگ خطری برای پیشگیری از تغییر پروفایل میکروبیولوژیکال و ایجاد ارگانیسمهای مقاوم در عفونت پای دیابتی است.