لکههای مغولی شایعترین ضایعات پیگمانته در نوزادان میباشند که بهصورت ماکولهای مادرزادی به اندازه و رنگهای متنوع دیده میشوند. شایعترین مکان لکههای مغولی ناحیه ساکروگلوتئال میباشد. شیوع این لکهها از 10% در نژاد سفید تا بیش از 80% در نژادهای آسیایی مانند چینی و مغولی گزارش شده است. تاکنون مطالعات محدودی در مورد بررسی فراوانی لکههای مغولی در ایران انجام گردیده است. مطالعه حاضر به بررسی بروز این لکهها و مکان آنها در نوزادان بهدنیا آمده در بیمارستان شریعتی تهران پرداخته است.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بهمدت دو سال، در فاصله سالهای 85-1383، در بیمارستان شریعتی تهران انجام پذیرفت و 2305 نوزاد توسط پزشک متخصص اطفال از نظر وجود لکههای مغولی و مکانهای شایع آن مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: بروز لکههای مغولی در بیمارستان شریعتی تهران 4/11 درصد بود. شایعترین مکان لکههای مغولی ناحیه ساکرال و بعد از آن ناحیه گلوتئال بود. بین وجود لکه مغولی با جنس، ترم و پره ترم بودن نوزاد، گروههای سنی مادران و نوع زایمان، ارتباط معنیدار وجود نداشت (05/0p).
نتیجهگیری: در جمعیت مورد مطالعه تهران میزان فراوانی لکه مغولی شبیه نژاد سفید میباشد. انجام یک مطالعه نژاد شناختی تکمیلی بر روی مراجعهکنندگان به این بیمارستان ضروری است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |