اهدای تخمک یکی از درمانهای قابل قبول در فنآوری کمک باروری برای بیمارانی میباشد که در دهههای گذشته غیرقابل درمان شناخته میشدند. با توجه به آنکه ویژگیهای فرد دهنده و گیرنده، نتایج فنآوری کمک باروری با تخمک اهدایی را تحت تاثیر قرار میدهد، هدف از این مطالعه تعیین ویژگیهایی از فرد گیرنده و دهنده میباشد که میتواند بر نتایج فنآوری کمک باروری تاثیر گذار باشد.
روش بررسی: در این پژوهش که بهصورت گذشتهنگر انجام شد پرونده 45 بیمار که تحت 51 سیکل IVF قرار گرفتند، مطالعه شدند.
یافتهها: میزان حاملگی 40% به ازای هر بیمار و 35% به ازای هر سیکل درمانی بود، از نظر BMI، سن، گراویدیتی، وجود سیکل قاعدگی در افراد گیرنده و همچنین سن افراد دهنده، اختلافی بین گروه حامله و غیر حامله وجود نداشت. متوسط ضخامت آندومتر در گروه حاملهها بهطور مشخصی بیش از گروه غیر حاملهها بود 048/0p=، ضخامت آندومتر کمتر از mm8 فقط در گروه غیر حاملهها دیده شد. تعداد اووسیتهای بالغ نیز در گروه حاملهها بهطور مشخصی بیش از گروه غیر حاملهها بود. 006/0p=.
نتیجهگیری: قابل اعتمادترین فاکتور پیشبینیکننده موفقیت درمان در سیکلهای تخمک اهدایی، ضخامت آندومتر فرد گیرنده بود. سن فرد دهنده در محدوده 34-20 سال تاثیری در میزان حاملگی نداشت و افراد دهنده در اوایل دهه 30 خود نیز کاندید مناسب تخمک اهدایی میباشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |