دوره 73، شماره 10 - ( دی 1394 )                   جلد 73 شماره 10 صفحات 708-700 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alikhasi A, Mirai Ashtiani M S, Farhan F, Aghili M, Fazeli M S, Babaei M, et al . How accurate is MRI to predict response to neoadjuvant chemoradiation in locally advanced rectal cancer?. Tehran Univ Med J 2016; 73 (10) :700-708
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7081-fa.html
علی‌خاصی افسانه، میرایی آشتیانی منیر سادات، فرهان فرشید، عقیلی مهدی، فاضلی محمد صادق، بابایی محمد، و همکاران.. تصویربرداری با MRI تا چه حد می‌تواند پاسخ به درمان کمورادیاسیون نئوادجونت را در تومورهای موضعی پیشرفته رکتوم پیش‌گویی کند؟ . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (10) :700-708

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7081-fa.html


1- گروه رادیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه رادیوتراپی انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mo.miraie@gmail.com
3- گروه رادیوتراپی انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه جراحی کولورکتال، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (6112 مشاهده)

زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی میزان تطابق یافته‌های حاصل از MRI پس از کمورادیاسیون در کانسر موضعی پیشرفته رکتوم با یافته‌های حاصل از بررسی بافت‌شناسی نمونه جراحی است.

روش بررسی: در این بررسی آینده‌نگر ۶۳ بیمار مبتلا به کانسر موضعی پیشرفته رکتوم که از مهر 1390 تا مهر 1392به انستیتو کانسر بیمارستان امام‌خمینی (ره) ارجاع شده بودند، پس از دریافت رضایت‌نامه کتبی تحت کمورادیاسیون نئواجونت قرار گرفتند. پیش از درمان کمورادیاسیون مرحله‌بندی (Staging) تومور (T) و لنف‌نود (N) توسط یک رادیولوژیست مجرب بر اساس تصاویر MRI انجام شد و پس از کمورادیاسیون به بیماران توصیه شد بار دیگر MRI را انجام دهند. سپس بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفتند. یافته‌های MRI پس از کمورادیاسیون با یافته‌های حاصل از بررسی آسیب‌شناسی پس از جراحی توسط رادیولوژیست مورد مقایسه قرار گرفت. کاهش مرحله سرطان به شکل حداقل یک مرحله کاهش در T یا N در پاتولوژی پس از عمل نسبت به MRI پیش از عمل به شرط عدم پیشرفت تومور تعریف شد.

یافته‌ها: در این بررسی ۳۲ نفر از بیماران دچار کاهش مرحله تومور و ۳۶ نفر دچار کاهش مرحله لنف‌نود شدند.

نتیجه‌گیری: با مقایسه تصاویر MRI پس از کمورادیاسیون و گزارش پاتولوژی پس از جراحی دقت MRI در مرحله‌بندی تومور رکتوم پس از انجام کمورادیاسیون 5/55% بوده است. از مورفولوژی لنف‌نود برای تشخیص درگیری آن استفاده شده و دقت MRI در تشخیص آن 8/42% بوده است. دقت MRI در هر دو مورد تا حدودی کمتر از مطالعات پیشین ‌بود.

متن کامل [PDF 329 kb]   (3316 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb