دوره 74، شماره 8 - ( آبان 1395 )                   جلد 74 شماره 8 صفحات 590-584 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kavyani B, Alikhani M Y, Arabestani M R, Moradkhani S, Taheri M. The effect of garlic extract on the expression of genes elastase and exotoxin A in Pseudomonas aeruginosa . Tehran Univ Med J 2016; 74 (8) :584-590
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7750-fa.html
کاویانی بتول، علیخانی محمد یوسف، عربستانی محمدرضا، مرادخانی شیرین، طاهری محمد. بررسی اثر عصاره آبی و الکلی سیر بر میزان بیان ژن‌های الاستاز و اگزوتوکسین A در سودوموناس آئروژینوزا سویه استاندارد PAO1. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (8) :584-590

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-7750-fa.html


1- گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- گروه میکروبشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، alikhani@umsha.ac.ir
3- گروه فارماگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
4- گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی, تهران
چکیده:   (5250 مشاهده)

زمینه و هدف: امروزه باکتری‌های مقاوم به دارو مشکلات عمده‌ای را در زمینه طراحی و ساخت داروهای شیمیایی ایجاد کرده‌اند. از انواع باکتری‌های مقاوم به درمان‌های آنتی‌بیوتیکی می‌توان سودوموناس آئروژینوزا را نام برد که تاکنون مشکلات فراوانی را در زمینه درمان با انواع آنتی‌بیوتیکها ایجاد کرده است، همچنین می‌توان آن را یکی از عوامل مهم عفونت‌های بیمارستانی به حساب آورد. گیاهان دارویی هزاران سال است که به منظور پیشگیری و یا درمان بیماری‌های عفونی مورد توجه بوده‌اند. امروزه نیز داروسازان علاقه زیادی دارند که با استفاده از گیاهان دارویی ترکیبات ضدمیکروبی جدید تهیه کنند. از این‌رو هدف از این مطالعه میزان بیان ژن‌های کد کننده الاستاز و اگزوتوکسین A در باکتری سودوموناس آئروژینوزا سویه PAO1 در حضور گیاه دارویی سیر بود.

روش بررسی: مطالعه پیش رو که از انواع مطالعات تجربی بود، در سال 95-1394 در دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام گرفت. در ابتدا کمترین غلظتی از عصاره که مهار کننده رشد باکتری و همچنین باعث مرگ باکتری می‌شود، تعیین و سپس در غلظت‌های پایینتر از کمترین غلظت کشندگی میزان بیان ژن‌های مورد مطالعه با روش Real-Time PCR بررسی شدند.

یافته‌ها: بر اساس نتایج به دست آمده در این مطالعه، عصاره آبی سیر تاثیر بهتری بر کاهش میزان بیان ژن‌های الاستاز و اگزوتوکسین A داشته به طوری که در غلظت‌های 8 و mg/ml 64، بیان هر دو ژن بیماری‌زا کاهش یافت. همچنین میزان بیان ژن الاستاز بیشتر تحت تاثیر گیاه سیر قرار گرفت.

نتیجه‌گیری:  نتایج حاصل از این مطالعه بیان‌کننده این بود که عصاره‌های آبی و الکلی سیر دارای ترکیبات مناسبی برای مهار تولید فاکتورهای بیماریزا در سودوموناس آئروژینوزا بودند.

متن کامل [PDF 358 kb]   (3713 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb