شکست در انتوباسیون داخل تراشه یکی از مهمترین علل مرگ و میر در بیماران بیهوش محسوب میشود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر حرکت رو به جلوی فک تحتانی در پیشبینی لولهگذاری مشکل میباشد.
روش بررسی: در یک مطالعه آیندهنگر، 300 بیمار (بیش از 16 سال سن) که کاندید جراحی انتخابی بودند، وارد شدند. میزان حرکت رو به جلوی فک تحتانی در هر یک از بیماران پیش از بیهوشی توسط یک متخصص بیهوشی اندازهگیری شد. بر اساس تعریف، این مقدار برابر است با اختلاف فاصله بین دندانهای پیشین فک پائین و بالا در حالت طبیعی و حداکثر پیشآمدگی فک تحتانی بر حسب میلیمتر. در زمان انتوباسیون متخصص بیهوشی دیگری نمای لارنگوسکوپیک را بر اساس طبقهبندی Cormack و Lehane تعیین مینمود. بر اساس تعریف نمای لارنگو-سکوپیک III و IV بهعنوان انتوباسیون دشوار در نظر گرفته شدند.
یافتهها: در 21 بیمار انتوباسیون دشوار بود. فقط در یک بیمار امکان انتوباسیون وجود نداشت و در بقیه با موفقیت انجام شد. میانگین میزان حرکت فک در گروه بیماران با انتوباسیون آسان به میزان معنیداری از بیماران با انتوباسیون دشوار بیشتر بود. (بهترتیب 95/1 ± 42/6 میلیمتر در برابر 26/1 ± 58/3 میلیمتر، (001/0 P<) بکارگیری رقم پنج میلیمتر و کمتر برای پیشبینی انتوباسیون دشوار با حساسیت 86/92% و ویژگی 43/70% همراه بود.
نتیجهگیری: میانگین میزان حرکت فک تحتانی در بیماران با انتوباسیون آسان از بیماران با انتوباسیون دشوار بیشتر است. لذا این حرکت میتواند در انجام لارنگوسکوپی و انتوباسیون بسیار مهم باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |