زمینه و هدف: تکنیکهای داده کاوی از معروفترین روشها بهمنظور استخراج دانش و دادههای نهان و ارزشمند در حیطه پزشکی میباشند و از مهمترین دستاوردهای آن میتوان به کمکرسانی در زمینه تشخیص نوع بیماری و یا انتخاب نوع درمان اشاره کرد. هدف از این مطالعه پرداختن به دو مسئله شناخت علایم بالینی تاثیرگذار بر روی بیماری اِسکلروزِ چندگانه (Multiple sclerosis, MS) و بررسی میزان تاثیرگذاری فاکتورهای مختلف در این بیماری و رابطه بین این فاکتورها با انواع دستهبندی موجود بیماری بود.
روش بررسی: دادهها مربوط به بیماران اِسکلروزِ چندگانه مربوط به استان چهارمحال و بختیاری بود. این مطالعه پژوهشی در آزمایشگاه دانشگاه صنعتی شیراز همراه با همکاری تیم پزشکی انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه در بررسی مسئله اول مشخص شد که بیشترین علایم تاثیرگذار در این بیماری علایم بالینی- بینایی بود و در بررسی مسئله دوم نتایج حاصلشده نشان داد که نسبت ابتلا زنان به مردان چهار برابر میباشد. در واقع ۷۰% از افراد مبتلا، با تحصیلات بالاتر از دیپلم در دسته عود کننده- بهبود یابنده قرار گرفتهاند و ۶۲/۵% از افراد در محدوده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال هستند.
نتیجهگیری: وجود برخی از علایم MS در افراد، موقت و گذراست و در بسیاری از موارد توسط افراد نادیده گرفته میشود که در صورت آگاهی از چگونگی شیوع علایم بالینی، میتواند یک اخطار برای افراد پیش از شروع دوره بحرانی بیماری باشد که بهنوبه خود میتواند موجب تشخیص سریعتر، درمان موثرتر و تا حدی جلوگیری از پیشرفت بیماری شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |