دوره 60، شماره 5 - ( 5-1381 )                   جلد 60 شماره 5 صفحات 428-423 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasani M, Ebrahim soltani A. Comparison Of Oral Premedication With Combination Of Midazolam With Ketamine Vs Midazolam Ketamine Alone In Children Children Medical Center (year 2000). Tehran Univ Med J 2002; 60 (5) :423-428
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1236-fa.html
منصور حسنی ، علیرضا ابراهیم سلطانی . مقایسه ترکیب میدازولام کتامین با میدازولام و کتامین به تنهایی در بیهوشی اطفال، مرکز طبی کودکان، 1379. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1381; 60 (5) :423-428

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1236-fa.html


چکیده:   (7388 مشاهده)

مقدمه: رهایی از اضطراب و کاهش تهوع و استفراغ پس از عمل و حین القا بیهوشی، ثبات همودینامیک از جمله اهداف مهمی هستند که در مداوای قبل از عمل یا پره مدیکاسیون دنبال می شوند. میدازولام از جمله شایعترین داروهایی است که بصورت خوراکی جهت رفع اضطراب و آرامبخشی بکار می رود ولی بهرحال درصد موفقیت جهت آرامبخشی با میدازولام در حدود 50 تا 80% بیشتر نمی باشد. به همین دلیل در این مطالعه ترکیب کتامین میدازولام (کتامین با دز 2.5mg/kg و میدازولام با دز 0.25mg/kg) با میدازولام خوراکی با دز 0.5mg/kg و کتامین با دز 5mg/kg بصورت مطالعه آینده نگر و دوسویه کور تصادفی از نظر اثرات آرامبخشی مورد مقایسه قرار گرفتند.

مواد و روش ها: ما 105 کودک با متوسط سنی 6 سال (از 2 تا 10 سالگی) را که تحت عمل جراحی بیش از نیم ساعت قرار گرفتند را مورد مطالعه قرار دادیم. پره مدیکاسیون خوراکی در اطاق انتظار در کنار مادر بیمار انجام شده و 30 دقیقه بعد بیماران از نظر تسکین، رفتار حین جدا شدن از والدین، رفع اضطراب مورد ارزیابی قرار گرفتند و از 1 تا 4 امتیاز دریافت کردند.

یافته ها: این امتیازات در گروه (کتامین میدازولام) بهتر از دو گروه دیگر بود. هر سه گروه از نظر سن، جنس، وزن و نوع عمل جراحی و زمان بیهوشی تقریبا یکسان بودند درصد موفقیت برای رفع اضطراب (Anxiolysis) و رفتار حین جدا شدن از والدین در گروه کتامین میدازولام بیشتر بود 90% در مقایسه با میدازولام تنها با 80% و کتامین با 75%. شیوع آپنه، آسپیراسیون، تهوع و استفراغ، ترشح بزاق فراوان، تحریک پذیری و رفتارهای سایکوتیک در تمام گروه ها خیلی پایین بود. تحریک پذیری و حالت تهوع و استفراغ قبل از اینداکشن در گروه کتامین بیشتر دیده شد. در طی ریکاوری تفاوتی در آرامبخشی یا زمان ترخیص از اتاق عمل در گروه های سه گانه دیده نشد.

نتیجه گیری و توصیه ها: بطور خلاصه اثرات ضد اضطرابی واضح بهتر و جدا شدن از والدین راحتتر در گروه پره مدیکاسیون خوراکی مخلوط کتامین میدازولام نسبت به گروه میدازولام و کتامین تنها دیده شد. مدت زمان آرامبخشی و عوارض جانبی یکسان بود و درحد بسیار پایینی قرار داشت.

متن کامل [PDF 438 kb]   (1504 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb