Mansouri M, Zibafar E, Hashemi S J, Gerami Shoar M, Daie Ghazvini R. The study of fungal contamination in three current packed spices in the markets of Tehran: brief report. Tehran Univ Med J 2015; 73 (3) :226-230
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6663-fa.html
منصوری محمد، زیبافر انسیه، هاشمی سید جمال، گرامیشعار محسن، داعی قزوینی روشنک. بررسی آلودگی با گونههای قارچی در سه نوع ادویه مصرفی رایج: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (3) :226-230
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6663-fa.html
1- گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه .علوم پزشکی تهران
2- گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه انگلشناسی و قارچشناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rdaie@tums.ac.ir
چکیده: (5149 مشاهده)
زمینه و هدف: ادویهها در روند تولید، آلودگیهای قارچی پیدا میکنند. هدف این مطالعه بررسی آلودگیهای قارچی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین موجود در فروشگاههای تهران بود.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- توصیفی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران از دی 1391 تا شهریور 1393 انجام شد، تعداد 165 ادویه شامل 55 مورد از گونههای مختلف دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه از نواحی مختلف تهران انتخاب گردید. از رقتهای 1-10 تا 4-10 نمونههای آنها، کشت بر روی محیطهای مختلف قارچشناسی انجام پذیرفت. کلنیهای حاصله شمارش و شناسایی شدند.
یافتهها: در کل، 4317 کلونی شامل 29 گونه قارچی از دارچین (1520)، زردچوبه (1373) و فلفل سیاه (1424) جداسازی و شناسایی گردیدند. عوامل، بهطور عمده آسپرژیلوس نایجر (3/7%)، پنیسیلیوم (1/4%)، پسیلومایسس (8/2%) و آسپرژیلوس فلاووس (3/2%) بودند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه و شواهد موجود در جامعه حاکی از بالا بودن میزان آلودگی قارچی میباشد. بنابراین کنترل واحدهای متخلف تولیدی ضروری است.
نوع مطالعه:
گزارش كوتاه |