پیش درمانی بهطور گستردهای برای کاهش اضطراب استفاده میگردد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات تجویز مقعدی دو داروی کتامین و میدازولام در بیهوشی اطفال میباشد.
روش بررسی: 64 کودک یک تا 10 ساله، II و I ASA در یک مطالعه دو سویهکور در دو گروه قرار گرفتند: گروه اول mg/kg5/0 داروی میدازولام و گروه دوم 5 mg/kg کتامین را بهصورت مقعدی دریافت نمودند. میزان آرامبخشی، اثر ضداضطرابی، میزان تحمل ماسک حین القاء بیهوشی و نحوه جدا شدن از والدین براساس جدول دو تا چهار امتیازی ارزیابی شد.
یافتهها: اختلاف معنیداری از لحاظ میانگین و توزیع سنی وجود نداشت. (385/0p=) از طرفی از لحاظ جنسیت نیز اختلاف معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد (740/0p=). امتیاز آرامبخشی در گروههای میدزازولام و کتامین کمتر از 75% بود (725/0p=). اثر ضد اضطرابی و پذیرش ماسک القاء بیهوشی در هر دو گروه در سطح رضایتبخشی بود (>75%) با برتری گروه میدازولام (042/0p=) (00/0p=) امتیاز گریه کردن حین جدا شدن از والدین تفاوت معنیداری (288/0p=) نداشت.عوارض جانبی مهم مثل آپنه در هیچکدام از گروهها دیده نشد.
نتیجهگیری: اثرات ضداضطرابی و پذیرش ماسک در حین القای بیهوشی در هر دو گروه با برتری میدارولام رضایتبخش بود. جدا شدن از والدین در هر دو گروه بدون تفاوت معنیداری قابل قبول بود. آرامبخشی با اینکه در گروه میدازولام بهتر بوده اما در سطح قابل قبولی نبود. به نظر می رسد که داروی میدازولام رکتال با دوز mg/kg5/0 میتواند انتخاب مناسبی در Premedication در بیهوشی اطفال باشد.