جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای آذری

مهدی امیر موحدی، سیمین آذری،
دوره 24، شماره 2 - ( 2-1345 )
چکیده


سیمین آذری، وهرز غفاری، اشرف جواد زاده احمدی،
دوره 51، شماره 1 - ( 2-1372 )
چکیده

بررسی فعالیت اطاق کورتاژ بیمارستان میرزا کوچک خان در مدت شش ماه اول سال 1368 بصورت گذشته نگر انجام شد و با توجه به برگ تشخیص آسیب شناسی مطالعه گروه سقط ناقص، کورتاژ تشخیصی و متفرقه صورت گرفت بالاترین رقم مراجعه (35/6%) مربوط به سقط ناقص بود و در این رابطه 63/5% کل مراجعین زیر بیست سال مربوط به سقط ناقص بوده است. همچنین 22/06% سقط های صورت گرفته Po بوده اند. سقط ها در مقایسه با زایمان ها در مدت مشابه 9/8% بوده کورتاژ بعد از زایمان 4/8% از مراجعین کورتاژ تشخیصی را تشکیل داده است و چنانچه در جدول شماره (3) دیده می شود. اکثر کورتاژهای گروه سنی 19-15 سال به سبب رتانسیون جفت بعد از زایمان بوده است که احتمالا نقص تکنیک از علل عمده این عارضه می باشد. مول هیداتید فرم نسبت به 3.07:1000 زایمان بوده که در مقایسه با کل ایران (سال 1353) 4.5:1000 کمتر بوده و در مقایسه بین المللی 6/14 برابر بیشتر از آمریکا و حدود 0/9 برابر کمتر از بروز آن در سایر کشورهای آسیایی است. بعلاوه بروز مول در رده سنی 24-20 سال، 50% بود. با علم به اینکه کورتاژ موجب عوارض مختلف از جمله سوراخ شدن رحم، پارگی، عفونت، خونریزی، چسبندگی و نازایی می گردد لذا توصیه می گردد که اقدامات صحیح در امر پیشگیری از باروری و ابقا اقدامات لازم بهداشتی در حین باروری و زایمان بعمل آید، همچنین همگام نمودن برنامه های بهداشت مادر کودک و تنظیم خانواده، فراهم نمودن تسهیلات مشاوره و راهنمایی مادران جوان و جلوگیری از ازدواج در سنین کمتر از 16 سال ضروری به نظر می رسد.


عفت رازقی، محبوب لسان پزشکی، آرش آذری پور،
دوره 64، شماره 9 - ( 6-1385 )
چکیده

پیش آگهی بیمارانی که دیالیز مزمن می‌شوند همواره بد بوده است. شیوع بالای بیماری‌های قلبی عروقی و سوء تغذیه از علل مهم پیش آگهی بد این بیماران است. مطالعات نشان داده‌اند که فاکتورهای التهابی در 50 - 30 درصد موارد ممکن است علت اصلی سوء تغذیه و بیماری‌های قلبی عروقی در این بیماران باشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی شیوع فاکتورهای التهابی خصوصاً C-Reactive Protein(CRP) به عنوان مهمترین جزء سندرم التهابی در بیماران دیالیزی است.
روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی 125 نفر بیمار همودیالیزی در بیمارستان‌های امام خمینی و سینای تهران شامل 53 نفر زن(1/44%)‌ و 72 نفر مرد(9/55%) مورد بررسی قرار گرفتند. متغیرهای مطالعه شامل آلبومین (روش برم کرزول گرین)، فریتین (الیزا) و CRP (روش آگلوتیناسیون) در تمام بیماران اندازه گیری شد.
یافته‌ها: 125 بیمار شامل 53 نفر زن(1/44% )و 72 نفر مرد(9/55%) وارد مطالعه شدند. 14 نفر از این بیماران (2/11 درصد) سطوح آلبومین کمتر از حداقل نرمال( 8/3 ) داشتند. 8/64% آنها فریتین سرم بالا و 6/45 درصد CRP مثبت داشتند که در 39 نفر(31%)، CRPدر حد +3 بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای فاکتورهای التهابی خصوصاً C-Reactive Protein در بیماران دیالیزی و اهمیت آنها در پیش آگهی بیماران، پیشنهاد می شود این فاکتور بطور روتین در بیماران همودیالیزی بررسی شوند.


لیلا والی، رضا گودرزی، گلناز آذری، راحیل قربانی ‌نیا،
دوره 78، شماره 7 - ( مهر 1399 )
چکیده

زمینه و هدف: کاهش بستری مجدد به‌عنوان یک شاخص تعیین‌کننده عملکرد سیستم‌های مراقبتی و درمانی، نشان‌دهنده افزایش کیفیت خدمات در اولین مراقبت ارایه شده به بیمار است.
روش بررسی: این مطالعه کیفی از نوع فنومنولوژی (Phenomenology) بود که در سه بیمارستان آموزشی شهر کرمان از فروردین تا شهریور سال 1396 انجام شد. گردآوری داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه ساختار‌یافته با روش نمونه‌گیری هدفمند از بین تمامی بیماران بستری در بخش‌های داخلی و پرستاران شاغل در بخش و پزشکان معالج انجام شد. برای تحلیل داده‌ها از روش کلایزی هفت مرحله‌ای (Seven Level Colaizzi Method) استفاده شد.
یافته‌ها: تحلیل مصاحبه‌ها منجر به شناسایی سه کد اصلی شامل ویژگی‌های شخصی بیماران، نیروی انسانی و عوامل بالینی، بیمارستان و عوامل محیطی و 11 کد فرعی شد.
نتیجه‌گیری: باید با ارایه راهکارهای کاربردی و اجرای آن از طریق سیستم بهداشت و درمان کشور، زمینه لازم را برای کاهش میزان بستری مجدد جامعه فراهم آورد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb