9 نتیجه برای اصغری
ناهید رحیمی فرد، بهرام فتحاله زاده، مرتضی پیرعلی همدانی، زهرا نوری، شهلا سعادتی، مریم زوار، بهناز پیروز، شهناز اصغری، معصومه خضریپور، سحر صابری،
دوره 65، شماره 8 - ( 8-1386 )
چکیده
اسپور باسیلوس سرئوس به صورت گستردهای در طبیعت پراکنده بوده و میتوان آن را از مواد غذایی گوناگونی جدا نمود. این باکتری تولیدکننده انتروتوکسینهای مولد اسهال و تهوع بوده و قادر به ایجاد سندرم اسهال و تهوع میباشد. بررسی وجود این باکتری در شیر خشک نوزادان به لحاظ سن کم مصرفکنندگان و احتمال بیماریزایی آن از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد.
روش بررسی: 60 نمونه شیر خشک نوزاد از نظر وجود باسیلوس سرئوس مورد آزمایش قرار گرفت. یک میلیلیتر از رقت 1/0 بر روی چهار پلیت فنل رد آگار دارای مانیتول، زرده تخم مرغ و سولفات پلیمیکسین B کشت داده شد و پلیتها در دمای 30 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت در گرمخانه گذاشته شدند. سپس بر روی کلنیهای مشکوک آزمونهای تاییدی انجام پذیرفت.
یافتهها: از میان 60 نمونه شیر خشک نوزاد، 11 نمونه دارای بیش از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس و از این میان چهار نمونه حاوی بیش از cfu/g 102 باسیلوس سرئوس بود. 49 نمونه دیگر دارای کمتر از cfu/g 10 باسیلوس سرئوس بودند.
نتیجهگیری: لازم است حد مجاز باسیلوس سرئوس در شیرخشک به کمتر از cfu/g 10 کاهش یابد. بدین منظور پیشنهاد میگردد از روش ارائه شده در این مقاله و انجام آزمونهای حساسیت به پنیسیلین، همولیز بتا و چگونگی رشد در° c 45 جهت تایید استفاده گردد.
مینا مشهدیان، وجیهه مرصوصی، سعیده ضیائی، محمد اصغری جعفرآبادی،
دوره 68، شماره 10 - ( 10-1389 )
چکیده
زمینه
و هدف: زایمان
زودرس یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و یکی از مهمترین فاکتورهای تعیینکننده
موربیدیتی و مورتالیتی نوزادان میباشد و دوسوم مرگ و میرهای سال اول تولد را به
خود اختصاص میدهد با توجه به آنکه تشخیص هر چه سریعتر زایمان زودرس از اهداف
مهم بهداشتی محسوب میشود این پژوهش برای اولین بار در ایران با هدف ارزیابی
ارتباط بین زایمان زودرس خودبهخودی و عدم وجود غدد سرویکال، طول سرویکس وقیفی شدن
Funnelling در زنان باردار پرخطر
انجام شده است.
روش
بررسی: این پژوهش یک مطالعه مشاهدهای و تحلیلی
از نوع آیندهنگر است. جامعه پژوهش ۲۰۰ زن بارداری بودند که حداقل یکی از ریسک
فاکتورهای زایمان زودرس را داشتند و در هفتههای ٢٨ -١٤ بارداری تحت سونوگرافی
ترانس واژینال قرار گرفتند و مارکرهای طول سرویکس، قیفی شدن، و غدد سرویکال مورد
بررسی قرار گرفت. دادهها مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: یافتهها
نشان داد که عدم حضور غدد سرویکال حساسیت و ارزش پیشگویی مثبت بالاتری نسبت به
کوتاهی طول سرویکس و وجود قیفی شدن دارد. همچنین نتایج نشان داد طول سرویکس در
مواردی که غدد سرویکال حضور ندارد کوتاهتر است (005/0p<).
نتیجهگیری: پیشبینی زایمانهای زودرس پرخطر به خصوص زایمانهای زودرس قبل از ۳۳ هفته یکی از هدفهای مهم مراقبتهای
دوران بارداری است، بنابراین مطالعات بیشتر بر روی مارکرهای سونوگرافیک میباید
بر روی مارکرهای بیومتریکال و مورفولوژیکال باشد، که از جمله آنها بررسی غدد
سرویکال است.
علی محمد اصغریان، محسن محمدی،
دوره 69، شماره 10 - ( 10-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: پوست دوزیستان انواع
مختلفی از ترکیبات ضدمیکروبی را تولید میکنند که روی پاتوژنهای میکروبی اثر
داشته و غالبا در پاسخ به شرایط محیطی ترشح میشوند. پوست قورباغه رانا ریدیباندا
یک منبع غنی از ترکیبات ضدمیکروبی است که میتواند بهعنوان دارو در درمان بیماریهای
عفونی توسعه یابد. در این مطالعه فعالیت ضدمیکروبی، همولیتیکی و سمیت سلولی پوست
قورباغه رانا ریدیباندا بررسی شد.
روش بررسی: نمونههای قورباغههای رانا ریدیباندا از منطقه مینودشت واقع در
استان گلستان جمعآوری گردید. سپس پوست آنها جداسازی گردید و ترکیبات آنها
استخراج شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره پوستی روی سویههای میکروبی اشرشیاکلی، استافیلوکوک
اورئوس مقاوم و حساس به متیسیلین، انتروکوک فکالیس مقاوم و حساس
به ونکومایسین، سودوموناس آئروژینوزآ و کاندیدا آلبیکانس بررسی شد. با روش کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون تخلیص نسبی ترکیب ضدمیکروبی انجام
شد. حداقل میزان مهارکنندگی، فعالیت سمیت سلولی و همولیتیک ترکیب ضدمیکروبی عصاره پوستی نیز تعیین شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که اثرات ضدمیکروبی روی سویههای استافیلوکوک اورئوس مقاوم و حساس به متیسیلین قابل توجه و نسبت به اشرشیاکلی و انتروکوک فکالیس مقاوم و حساس به ونکومایسین بیشتر بوده است. با این وجود فعالیت
ضدمیکروبی علیه سودوموناس آئروژینوزآ و کاندیدا آلبیکانس وجود نداشت و اثرات همولیتیک و سمیت سلولی عصاره پوستی نیز ناچیز بود.
نتیجهگیری: فعالیت ضدمیکروبی عصاره پوستی
قورباغه رانا ریدیباندا با اثرات ترکیبات آنتیبیوتیکی حاصل از عصاره پوستی
قورباغه جنسهای مختلف Rana قابل مقایسه بود. بهعنوان نتیجه عصاره پوستی رانا ریدیباندا قابلیت یک
داروی آنتیبیوتیکی جدید برای مقابله با افزایش باکتریهای مقاوم به دارو خصوصا
استافیلوکوکهای حساس و مقاوم به متیسیلین را دارد.
معصومه عابدینی، ناهید قطبی، نوید هادوی، دلنیا چاوشی، ناهید اصغریان،
دوره 71، شماره 10 - ( دی ماه 1392 )
چکیده
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تعیین شیوع و بروز عفونت بیمارستانی در بخش نوزادان بیمارستان بعثت سنندج، با یک روش فعال و آیندهنگر بر پایه تعاریف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها Centers for Disease Control and Prevention (CDC) و مقایسه آن با روش رایج نظام کشوری کنترل عفونتهای بیمارستانی National Nosocomial Infection Surveillance (NNIS)، انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی و مستقل از کمیته پایش عفونت بیمارستانی، با مراجعه حضوری و روزانه پزشک مجری طرح، نوزادان از نظر علایم عفونت به مدت شش ماه معاینه شدند. در پایان نتایج این مطالعه با نتایج کمیته پایش عفونت بیمارستانی، مقایسه گردید. دادههای طرح پس از جمعآوری توسط نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: از کل نوزادان بستری، تعداد 369 نوزاد (1292 بیمار/ روز) وارد مطالعه شدند. میزان کلی عفونت بیمارستانی برابر با 71/2 درصد و میزان کلی بروز برابر با 73/7 مورد در هر 1000 بیمار/ روز بود. شایعترین عفونت بیمارستانی، عفونت پوست و بافت نرم در مجموع 50 درصد را شامل میشد. میزان بروز عفونت سپسیس مرتبط با کاتتر مرکزی (CLA-BSI) برای شش ماه مورد مطالعه برابر با 2/14 در 1000 کاتتر مرکزی/ روز بود. میزان عفونت بیمارستانی بر پایه معیارهای NNIS کشوری برابر 1/0 درصد و میزان کلی بروز برابر با 3/0 به ازای 1000 بیمار/ روز در این شش ماه مورد مطالعه بود.
نتیجهگیری: با توجه به تفاوت قابل ملاحظه نتایج در این مطالعه با پروتکل NNIS به نظر میرسد که جهت پایش عفونت بیمارستانی بهخصوص در حوزه نوزادان نیاز به پزشک متخصص آشنا به علایم و نشانههای عفونت بیمارستانی بهعنوان فرد مجری و پایشگر میباشد.
زهرا اصغری لالمی، احمد ابراهیمی، مریم السادات دانشپور،
دوره 74، شماره 6 - ( شهریور 1395 )
چکیده
زمینه و هدف: چاقی یکی از مهمترین مشکلات در جوامع پیشرفته و دلیل بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت و فشار خون میباشد. فنوتیپی پیچیده متاثر از هر دو عامل ژنتیک و محیط میباشد. یکی از مهمترین ژنهایی که در این بیماری موثر است گیرندهی فعالکنندهی تکثیر پراکسیزوم (PPAR-γ) γ میباشد. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط پلیمورفیسم Pro12Ala (rs1801282) در ژن مذکور با چاقی در جمعیت قند و لیپید تهران انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعهی کنونی در شهریور ماه 1393 در مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مدت یک سال انجام شد. در مطالعهی مورد- شاهدی حاضر 239 نفر با وزن بیش از حد طبیعی و شاخص تودهی بدنی بیشتر از kg/m230 به عنوان گروه مورد و 240 نفر با وزن طبیعی با شاخص تودهی بدنی کمتر از kg/m225 به عنوان گروه شاهد از میان جمعیت قند و لیپید تهران انتخاب شدند. rs1801282 با استفاده از تکنیکTetra-primer amplification refractory mutation system-polymerase chain reaction ((T-ARMS-PCR تکثیر، نمایان و تعیین ژنوتیپ شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین بودن آلل خطر G در rs1801282 با چاقی در جمعیت قند و لیپید تهران وجود داشت (001/0P<). فراوانی ژنوتیپی و آللی rs1801282 در گروه بیمار و سالم به ترتیب 2/55% و 8/23% برای GG، 3/24% و 4/30% برای GC، 5/20% و 8/45% برای CC، 67% و 39% برای G، 33% و 61% برای C بهدست آمد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد که بودن آلل G مرتبط با rs1801282 میتواند 7/1 برابر خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد. این تفاوتها در گروه بیمار و سالم نشان داد که این مارکر میتواند یکی از مارکرهای پیشنهادی جهت پیشگویی خطر چاقی باشد. تفاوتهای آماری بین توزیع پلیمورفیسم یادشده در جمعیت تهران و سایر جمعیتها وجود دارد. بنابراین تکرار مطالعه در جمعیت بزرگتر با بیماران مبتلای بیشتر برای تعمیم به همه جمعیت تهرانی پیشنهاد میگردد.
محمدرضا عفتپرور، نیما جمشیدی، علیرضا اصغری اردبیلی،
دوره 75، شماره 2 - ( اردیبهشت 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: فیکساتورهای هیبریدی قابلیت حرکت در صفحات آناتومیکی بهصورت یکجا را داشته و زمان اصلاح دفورمیتیهای پیچیده را کاهش میدهند. هدف از انجام این مطالعه بررسی چگونگی عملکرد فیکساتور هیبریدی و تاثیر آن بر روی کاهش زمان درمان است.
روش بررسی: استخوان فمور در این مطالعه پژوهشی دارای دفورمیتی در سه صفحه ساژیتال، فرونتال و ترانسورس بود. پس از نصب فیکساتور Ortho-SUV Frame (OSF) در بیمارستان طالقانی عملیات نرمافزاری در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ در دانشگاه اصفهان مورد انجام قرار گرفت.
یافتهها: با توجه به نوع بدشکلی اصلاح باید در سه جهت اعمال شود. از لحاظ اندازهگذاری در رابطه با این استخوان، mm ۳۳ جابهجایی در صفحه فرونتال، mm ۱۲ جابهجایی عمودی و mm ۴۸ جابهجایی در صفحه ساژیتال وجود دارد. اگر تمامی این بدشکلی ها با اکسترنال فیکساتور الیزاروف اصلاح شود نیاز به اعمال تغییرات یک میلیمتر در هر روز میباشد. از اینرو برای این اصلاح این بیمار نیاز به ۹۳ روز اعمال تغییرات و سه مرحله تغییر شکل اتصالات حلقهها میباشد این در حالی است که با استفاده از اکسترنال فیکساتور هیبریدی این جابهجاییها در نیمی از این زمان قابل انجام بوده و تمامی تغییرات در سیستم نصب شدهی اولیه قابل انجام است.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه کاهش زمان درمان یکی از اصلیترین اهداف میباشد، سیستمهای اکسترنال فیکساتور هیبریدی میتوانند گزینههای مناسبی در زمان وجود بدشکلیهای پیچیده بوده و جایگزین بسیاری از فیکساتورهای معمولی شوند. افزون بر این استفاده از نرمافزارهای به روز شده باعث افزایش دقت جابهجاییها خواهد شد.
لیلا ولیزاده، گلنار قهرمانی، منیژه مصطفی قرهباغی، محمد اصغری جعفرآبادی،
دوره 75، شماره 8 - ( آبان 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: ریفلاکس گاستروازوفاژیال امری شایع در بین نوزادان نارس هست که افزایش آن باعث مشکلاتی مانند کاهش میزان وزنگیری و افزایش طول مدت بستری میگردد. وضعیتدهی بدنی روش مناسبی برای کاهش ریفلاکس میباشد. اما در این زمینه مطالعات کافی در دسترس نیست. هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه تاثیر وضعیتهای بدنی بر میزان بروز ریفلاکس پس از تغذیه در نوزادان نارس بستری میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که از دی تا اسفند ماه سال ۱۳۹۳ در بیمارستان الزهرای تبریز انجام پذیرفت ۳۲ نوزاد نارس بستری در بخش نوزادان با سن ۳۶-۳۳ هفته حاملگی انتخاب شدند. هر نوزاد به مدت چهار روز در مطالعه حضور داشت که در هر روز پس از هر دوره تغذیه و حدود دو ساعت تا شروع دوره تغذیه بعدی در طی یک دوره ۱۲ ساعته (هشت صبح تا هشت عصر) بهصورت تصادفی و غیرتکرار شونده و با استفاده از بلوکهای تصادفی در یکی از وضعیتهای لترال جنینی، لترال آزاد، سوپاین جنینی و سوپاین آزاد قرار گرفت و سپس میزان بروز ریفلاکس اندازهگیری شد.
یافتهها: با توجه به نتایج آماری، وضعیت لترال جنینی از نظر بروز ریفلاکس اختلاف معناداری با سایر وضعیتها داشت (۰/۰۰۱>P). تعداد دفعات ریفلاکس در وضعیتهایی که حالت جنینی داشت کمتر از وضعیتهای بود که حالت آزاد داشت ولی در این رابطه اختلاف آماری معناداری مشاهده نگردید، همچنین تعداد دفعات ریفلاکس در وضعیتهایی که پوزیشن لترال داشتند بهطور معناداری کمتر از وضعیتهایی با پوزیشن سوپاین بود (۰/۰۴=P).
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدست آمده حالت بدنی جنینی و پوزیشن لترال باعث کاهش تعداد دفعات بروز ریفلاکس در نوزادان نارس بستری میگردد.
همایون صادقی بازرگانی، جعفر صادق تبریزی، محمد اصغری جعفرآبادی، رضا یوسفی، مهدی محمدزاده، اسد احمدی، مسعود محمدی،
دوره 77، شماره 10 - ( دی 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: ایدز یک بیماری نوپدید و بهعنوان بلای قرن شناخته شده است، این پژوهش بر آن است تا اپیدمیولوژی ۱۰ ساله ایدزHuman immunodeficiency viruses (HIV)/ Acquired immunodeficiency syndrome (AIDS) در استان آذربایجان شرقی را جهت تشخیص، درمان و مراقبت بیماران ارایه دهد.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی و شامل دادههای تمامی بیماران HIV-positive (HIV+) یا مبتلا به ایدز گزارش شده از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ دانشگاه علوم پزشکی تبریز میباشد. دادههای در نرمافزار Stata, version 11.0 (Stata Corp., College Station, TX, USA) تحلیل و سپس در نرمافزار ArcGIS, version 10.7.1 (ESRI Inc., Redlands, CA, USA) نمایش داده شد.
یافتهها: براساس نتایج این مطالعه بیشترین مبتلایان با ۸۹/۹% جنس مرد، ۲۸/۹% در سنین زیر ۳۶ سال و۳۲/۳% دارای تحصیلات ابتدایی بودند. بیشترین روش انتقال با ۴۲/۳% از طریق تزریق مشترک بوده است.
نتیجهگیری: براساس نتایج این مطالعه بیشترین شیوع ایدز در مردان گروه سنی زیر ۳۶ سال و در تحصیلات ابتدایی و کمسواد و در شهر تبریز و مراغه مشاهده شده است.
مرضیه خادمی، مریم مسائلی، مهدی آزرمنیا، مسعود شهابیان، مازیار کرمنژاد، محمد رضا عظیمی اول، آزاده اصغری بیربنه،
دوره 80، شماره 4 - ( تیر 1401 )
چکیده
زمینه و هدف: تروما یکی از شایعترین علل مرگومیر درتمام سنین میباشد. باتوجه به شیوع تروما در جامعه و عوارض و هزینههای آن، استفاده از ابزارهای کمکی جهت تشخیص و اقدامات به موقع مورد اهمیت میباشد.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی میباشد که از فروردین تا اسفند ١٣٩٧ در اورژانس بیمارستان بعثت نهاجا اجرا گردید. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مراجعهکننده دارای لسراسیونهای (Lacerations) عمقی اندامهای فوقانی میباشند که آسیب عناصرسطحی/عمقی (تاندونها، اعصاب) در آنها وجود داشته است. برای تمامی بیماران که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، سونوگرافی در بالین با پروب سطحی فرکانس ۱۱ مگاهرتز توسط محقق و با نظارت رادیولوژیست انجام شد و با نتایج حاصل از اکسپلور موضعی تحت نظارت جراح مقایسه شد و پس ازاتمام حجم نمونه و جمعآوری دادهها، با SPSS software, version 22 (IBM SPSS, Armonk, NY, USA) آنالیزآماری انجام شد.
یافتهها: دراین پژوهش از ۱۴۴ نفر با ترومای نافذ اندام فوقانی ۵۶ نفر در ارزیابی مشکوک به آسیب عصبی و ۵۰ نفر مشکوک به آسیب تاندونی بودند. پس از ارزیابی با پروب سونوگرافی از ۲۳ مورد آسیب مشکوک عصبی در اکسپلور، ۲۱ مورد تایید و از ۲۸ نفر مشکوک به آسیب تاندونی در اکسپلور ۲۷ مورد تایید شد. دقت سونوگرافی در ارزیابی آسیب عصبی 64/%96 و در آسیب تاندونی %۹۲ برآورد گردید و همچنین حساسیت سونوگرافی در تشخیص آسیب عصبی 30/91% و در تشخیص آسیبهای تاندونی 42/96% محاسبه گردید.
نتیجهگیری: سونوگرافی ضمن تشخیص سریعتر و میدان دید وسیعتر، آسیبهای احتمالی ثانویه را نیزکم کرده، دقت تشخیص را افزایش میدهد.