جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای اصل سلیمانی

حسین اصل سلیمانی، مینو خالقی مقدم،
دوره 56، شماره 2 - ( 2-1377 )
چکیده

چنانچه تجویز بی رویه دارو چه به علت: - عدم تشخیص درست بیماری، - انتخاب ناصحیح نوع دارو، - علل دیگر. توسط پزشک صورت گیرد، باعث به هدر رفتن مقادیر زیادی از سرمایه های کشور می شود. از آنجایی که هزینه سالیانه دارو در کشور ما 900 میلیارد ریال می باشد شاید بتوان با کاهش تجویز اقلام دارو در نسخ آن را به حدود 500 میلیارد ریال کاهش داد. عوامل موثر در کاهش این هزینه ها عبارتند از: 1) افزایش اطلاعات پزشکی و نزدیک نمودن پزشک فارغ التحصیل شده به آموزش مداوم. 2) افزایش زمان معاینه توسط پزشک که منجر به تشخیص و تجویز صحیح می شود. 3) آگاهی دادن پزشکان از ترکیبات دارویی و لزوم راه اندازی Clinical Pharmacy در بیمارستانها. 4) آموزش علایم بیماری های شایع و تشخیصی به موقع آن و آموزش درمان صحیح این بیماریها (بازآموزیها). 5) کنترل نسخ پزشکان. که تماما می توانند کمک های ارزنده ای در مصرف منطقی دارو ایجاد نمایند.


حسین اصل سلیمانی، ابوالقاسم پوررضا، غلامرضا نفیسی، سعیده معانی،
دوره 56، شماره 5 - ( 4-1377 )
چکیده

مساله غذا و تولید و نگهداری آن همواره یکی از مسایل مهم حیات انسانی بوده است. محدودیت تولید آن در ارتباط با اوضاع جوی، جغرافیایی، جمعیتی و نگهداری آن در رابطه با مال اندیشی و آینده نگری برای برطرف نمودن یکی از اساسی ترین نیازهای بشری، مطالب و مباحث متعددی را برانگیخته است. متفاوت بودن مناطق مختلف کره زمین از نظر جنس خاک، دما، میزان رطوبت و بارندگی از یکطرف و ساخت و تراکم جمعیتی از طرف دیگر، نه تنها میزان و نوع تولید مواد غذایی را محدود کرده، بلکه شیوه های نگهداری و متدهای جلوگیری از فساد آنها را در چارچوب امکانات و تسهیلات موجود معین نموده است. تولید مازاد بر نیاز در مناطق حاصلخیز و نیاز مبرم به دریافت مواد غذایی در مناطق خشک و کویری، ضرورت مبادله و انتقال مواد غذایی را به لحاظ اقتصادی و انسانی بطور روزافزونی اجتناب ناپذیر می نماید. آنچه در اینمورد بسیار مهم و حیاتی بنظر می رسد سلامتی غذا، آلوده نبودن آن و مقاومت آن در برابر فرآیند فسادپذیری است. بنابراین تلاش برای حفظ و نگهداری موادغذایی خام و پخته ابعاد ویژه ای یافته است. در دویست سال اخیر روشهای بسیار پیشرفته ای جهت نگهداری موادغذایی طراحی شده که در اکثر آنها نقش بسته بندی بسیار حیاتی می باشد. غذاهای بسته بندی شده بدلیل تولید صنعتی نقش بسیار مهمی را در بهداشت تغذیه مردم ایفا می کند و به همین دلیل آمار بیماریهای ناشی از مصرف غذاهای آلوده در کشورهای صنعتی کاهش یافته و رفته رفته تمایل مردم به مصرف غذاهای صنعتی کاسته می شود. بدلیل پرهزینه بودن تولید صنعتی غذاهای بسته بندی شده، عده ای با سرمایه اندک در محیط های غیربهداشتی اقدام به تولید غذاهای بسته بندی شده غیرمجاز می کنند که مصرف آنها خطرات زیادی را به همراه دارد. این مقاله به بررسی میزان غذاهای بسته بندی غیرمجاز می پردازد.


حسین اصل سلیمانی، شهرام علمداری، فرشید علاءالدینی، علی شهرامی،
دوره 60، شماره 6 - ( 6-1381 )
چکیده

مقدمه: انتقال بین بیمارستانی (Inter hospital transport) یکی از اجزای بسیار مهم سیستم اورژانس است. تعیین سرانجام درخواست تخت CCU از ستاد فوریتها در سال 1379 هدف این مطالعه را تشکیل می داد.

مواد و روشها: در یک مطالعه مقطعی 2688 پرونده بیماران مراجعه کننده به اورژانسهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران که از ستاد فوریتهای پزشکی درخواست اخذ پذیرش CCU از مراکز درمانی دیگر را داشته اند، بصورت گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفت. سرانجام درخواست به دو گروه موفقیت با تعریف پذیرش در بیمارستان دیگر و عدم موفقیت تقسیم گردیدند.

یافته ها: از این مجموعه 68.5 درصد موارد با موفقیت همراه بود و پس از استفاده از Logistic Regression متغیرهای فصل، شیفت، تشخیص و بیمارستان با موفقیت ارتباط داشتند.

نتیجه گیری و توصیه ها: اقدام در جهت افزایش تعداد تختهای CCU موجود و تامین امکانات مورد نیاز در این مراکز از اولویتهای عملیاتی در شهر تهران می باشد.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb