جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای الویری

مهرداد رواقی، علی نقی الویری، امین سلیمانی،
دوره ۲۹، شماره ۹ - ( ۲-۱۳۵۱ )
چکیده

زمین ما همیشته تحت تاثیر عوامل مختلف قرار دارد از جمله هسته های با بار الکتریسیته مثبت عناصر مختلف مانند ئیدروژن و هلیوم که پرتوهای کیهانی اولیه نامیده می شوند با برخورد به آتمسفر زمین مقداری فراوان از آن دفع شده و بخش ناچیزی از پوشه ۳ میلیمتری O۳ (اوزون) که فیلتری معادل ضخامت یک متر سرب می باشد از نفوذ پرتوهای مختلف به روی زمین جلوگیری کرده و در نتیجه مقداری اولتراویوله به زمین می رسد که برای رشد و نمو موجودات لازم اند. مقداری از این پرتو از آن ستارگان و بخشی نیز از آن خورشید است.این پرتو جانبخش تمام افراد را تحت تاثیر قرار داده و گاهی از اوقات آزارهای مختلفی را ببار می آرود از قبیل آلوژیها - فوتوتوکسیک - پیری زودرسی پوست - لیکن های آفتابی - آسیب های پیش چنگاری و چنگاری پوست . کهیرهای آفتابی اریتم پولی سرف های آفتابی پلاگر و غیره که این مقاله بحث درباره آسیب های فتوتوکسیک و فوتوآلرژیک است.فوتوتوکسیسیته Photo toxicite یک مکانیسم غیر ایمنی است که نزد تمام افراد ممکن است پیدا شود و از مولکولهای فوتوسانسیبیلاتور مواد مصرف شده (خوراکی، موضعی) تحت تاثیر انرژی پرتو خورشیدی فعال شده و سپس موجب خرابی سلولهای اپیدرم میگردد. هر ترکیب دارای یک طیف جذب ویژه خود می باشد.فتوآلرژی Photo Allergie عبارتست از یک واکنش ایمنی که در ۱% افراد پیدا می شود. تابش پرتو خورشیدی ماده فوتوسانسیبیلیزان را به هاپتن تبدیل نموده که با پروتئین موجود در اپیدرم یک آنتی ژن را بوجود آورده و دریافت رتیکولوآندوتلیال آنتی کور آن ساخته دشه و سپس (این واکنش ایمنی آنتی ژن و آنتی کور) فوتوالرژیک را ظاهر می سازد.درمان : درمان علت است.پیش گیری: فردی - اجتماعی - بهداشتی


حمیدرضا سلیقه راد، آناهیتا فتحی کازرونی، مهناز نبیل، محمدرضا الویری، مهرداد هداوند، میثم محسنی،
دوره ۷۶، شماره ۳ - ( خرداد ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: افتراق و ارزیابی نواحی توموری و تورم پیرامون تومور در تومورهای گلیوبلاستومای مغزی به‌علت ناهمگونی ذاتی در توزیع سلولی نواحی مختلف این تومورها در تصاویر دیفیوژن وزنی بسیار پیچیده است. هدف از انجام مطالعه کنونی، افتراق نواحی تومور و تورم پیرامون تومور با استفاده از روش‌های محاسباتی ارزیابی ناهمگونی در تصاویر دیفیوژن بود.
روش بررسی: در این مطالعه گذشته‌نگر، تصویربرداری در مرکز تصویربرداری بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران و تحلیل از اردیبهشت تا شهریور ۱۳۹۶ در مرکز تحقیقات تصویربرداری سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی تهران به انجام رسید. نواحی توموری و تورم پیرامون تومور در تصاویر دیفیوژن ۲۰ بیمار مبتلا به گلیوبلاستوما مالتی‌فرم مغزی که با استفاده از اسکنر ۳ تسلا ام‌آر‌آی تحت تصویربرداری متداول و دیفیوژن وزنی قرار گرفته بودند، توسط پزشک متخصص بخش‌بندی شدند و ویژگی‌های توصیف‌کننده شکل هیستوگرام برای هر دو ناحیه استخراج شدند و ترکیب آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: ترکیب هشت ویژگی از مجموع ۱۴ ویژگی هیستوگرام شامل میانه، میانگین نرمالیزه شده، انحراف‌معیار استاندارد، چولگی (Skewness)، انرژی، صدک‌های ۲۵، ۷۵ و ۹۵، می‌تواند منجر به افتراق با دقت ۹۶/۴% و عملکرد تشخیصی حدود ۱۰۰% شود. با استفاده از ترکیب ویژگی‌های میانه، چولگی، صدک ۷۵ نیز می‌توان به دقت افتراقی ۹۲/۷% و عملکرد تشخیصی ۹۸/۹% دست یافت.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش کنونی نشان می‌دهد که نحوه پخش مکانی سلول‌ها در نواحی تومور فعال و تورم پیرامون تومور با یکدیگر متفاوت است و بدین‌ترتیب می‌توان با ارزیابی مشخصات بافت توسط تحلیل هیستوگرام، این نواحی را با دقت بالا از یکدیگر تفکیک کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb